May The Force Be With You – Et indlæg om Kraft

Indenfor shamanisme, bliver begrebet kraft brugt som en måde at beskrive åndelig styrke, åndelig energi. At være fuld af liv, fuld af den universelle kraft vi alle er en del af og kommer fra her.

I vores almindelige sprog bruger vi begreber som at være kraftfuld, eller indeholde meget livskraft.

Ordet kraft er beslægtet med noget åndeligt. Noget som er større end f.eks. almindelig styrke eller magt, ord der hører til det fysiske og til egoet.

Når vi skal beskrive det vi kalder for Gud eller det guddommelige, bliver ordet gudskraften også brugt, the God force. Altså en allestedsværende energi, noget som er i og omkring alt.

Uanset hvor du kommer fra i din spirituelle eller åndelige overbevisning, kan du bruge begrebet kraft i din praksis. Kraft er neutralt og er ikke hæftet på nogen bestemt religion eller spirituel retning. Kraft er kraft. Ligesom det guddommelige er guddommeligt. Uanset om det bliver kaldt for Gud, Allah, Buddha, Krishna osv.

Du kan bede om kraft

For nogle mennesker kan det være svært, at finde ud af hvad det er de skal bede om, hvis de føler sig kaldet til at bede en bøn. Enten i svære stunder i livet, eller hvis der er noget de ønsker sig forandret. For hvem ved hvad der er det bedste for alle og hvordan beder man bønner udenom egoet?

Hvis du er i en kompliceret situation med andre, så kan du bede om at den bliver løst på den bedste måde for alle implicerede. Det er en fin neutral måde at bede om god energi på.

Men du kan også bede om at alle får kraft og bliver styrket bedst muligt. Kraft forstærker ikke negative energier. Det er livsenergi og selvom kraft er “neutral”, så kobler den sig på kærlighed og ikke på vrede.

Så mennesker du måske mener burde opføre sig anderledes end de gør, dem kan du også bede om kraft til.

Når de mennesker bliver kraftfulde, så betyder det at det gode i dem vokser og egoet bliver mindre. De får mere energi, overskud og jordforbindelse. Det betyder, at de begynder at handle anderledes og på den måde kan en svær situation med et andet menneske løses med kraft og ikke magt.

Du kan bede om kraft til mennesker som lider af krafttab. Måske er de syge, har det svært psykisk, eller står i en eller anden træls situation i deres liv.

Du kan bede om kraft til dig selv. Tag hver dag en stille stund hvor du lige mærker ind i hvordan du har det og bed så om at du må få kraft til dagen i dag.

Bed om at kraften må være med dig og du kan også bede om at få kraften bekræftet for dig. Så kan du holde øje med små tegn, der kan vise dig at du er blevet hørt og at kraften virkelig bliver intensiveret i dig og dit liv.

Kongeegen i Jægerspris, Anja Dalby, et indlæg om kraft

Naturens overflod og liv

Naturen er kraft i sin reneste form og er så smukt et eksempel på at kraften er tilstede alle steder. I fødslen og i døden bliver kraften brugt til tranformationen på fineste vis.

Kraften er i de nye fine skud på træerne og tilstede når bladene senere på året komposterer og bliver til jord og kraft til træerne igen.

Når du begynder at se livskraften i naturen, så kan du også åbne for en dialog med den. Du kan bede om kraft fra jorden, luften, vandet, ilden, dyrene, træerne. Alle former for planter og liv.

Du mærker regnen på din kind og du beder stille i dig selv om kraft fra regnen. Eller vinden rammer din krop, solen stråler på dig, du bliver pludselig bevidst om jorden du træder på.

At bede naturen om kraft, er at minde dig selv om at det er det du er. Du er natur og du er livsenergi. Når du kontakter kraften i naturen, så åbner du dig for det guddommelige.

Du bliver automatisk mere ydmyg, mere taknemmelig, når du åbner dig for at der er større kræfter på spil her, end dem der findes i egoet.

Så mens kraften styrker alle de gode, smukke kvaliteter i dig, og giver dig mod til at være endnu mere venlig, så bliver egoet automatisk mindre.

Når egoet bliver mindre, bliver du mere taknemmelig og glad og husker nemmere på hvilket vidunder det er at være i live.

Så kommer du i tanke om kraften og det hele bliver til en smuk spiral mod evig lyksalighed.

4 Comments

 1. Laila
  20. oktober 2017 / 18:00

  Tak for dine dejlige ord, Anja. Og for din forståelse. Det betyder meget for mig<3
  Jeg skrev det med at være kunstner fordi du jo tegner alle de her fantastiske dyrebilleder, og jeg tænkte måske du kender til at føle kraften fra dyrene, i processen, mens du tegner ? Eller før og efter. I hvert fald virker den ud af, til os læsere. Jeg elsker simpelthen dine billeder. Også de almindelige fotos af dyr, du sætter ind. De passer virkelig godt ind, til dine tekster. Det har jeg altid tænkt.
  Jeg forstår godt, at måske er det svært at definere sig som kunstner. At du føler det sådan. Og jeg tænker også, at mennesker med mange professioner jo bruger naturens kraft. Ligefra tømrer til pædagog, fx.
  Det er spændende, der er noget på vej i dig, hvad det end er. Jeg ønsker dig alt det bedste.
  Mine digte er amatør digte. Jeg deler dem med venner og familie. For mig er det at skrive, ligesom en rådslagning i naturen. Man når samme sted hen. Til verdenen bag verden. Til det magiske. Indtil man vender hjem igen. Det kan være ubeskriveligt hårdt og ikke særlig sjovt, ligesom en rådslagning. Og det kan være så smukt. Og tusinde ting der i mellem. Det er som livet er.

  Knus i vinden til dig – fra Laila

  • Anja Dalby
   Forfatter
   26. januar 2018 / 17:01

   Kære Laila

   Der har været problemer med min hjemmeside, så jeg har ikke modtaget besked om at du havde skrevet en kommentar her. Det er jeg ked af, for jeg kunne så godt lide vores lille, men betydningsfulde korrespondance herinde på min hjemmeside.

   Du har helt ret, jeg mærker tydeligt kraften fra både de dyr jeg tegner og dem jeg vælger ud her til mine blogindlæg. Jeg er glad for at du også kan lide de fotos, de supplerer ordene så fint synes jeg.

   Åh ja, det med at nå det samme sted hen med ord. Det ved jeg godt hvad du mener med. Og du har nemlig ret, alt er kraft, alle udtryk er udtryk for den samme energi der findes her, nemlig uanset formen om det er ord eller tegninger, tømrerarbejde eller pædagogarbejde. Tak, det er meget fint skrevet.

   Tak fordi du læser med, det er jeg virkelig helt oprigtigt glad for.

   De kærligeste og bedste hilsner

   Anja

 2. Laila
  15. oktober 2017 / 18:17

  Tak kære Anja, for alt det du giver<3
  Også tak for de ord, du skrev til mig, sidst<3

  Jeg har en energitabs sygdom, men jeg kan mærke, jeg ikke skal bede om kraft. Jeg kan mærke, jeg er en flod. Og jeg flyder, hvor livet vil ha´ mig hen.
  Jeg er i accept.

  Når jeg skriver digte, kan jeg til gengæld mærke, det er al naturens kraft, jeg har opsamlet i mig. Og som jeg skriver på. Jeg ville overhovedet ikke kunne skrive, hvis jeg ikke skrev, ud fra naturen. Du er kunstner, Anja – mærker du også det ?

  Med stor varm hilsen fra Laila

  Ps: Hvis jeg kun kommenterer en gang i mellem, eller er længe om at svare, skyldes det min sygdom. Du forventer ikke, at jeg kommenterer, det ved jeg – vil blot skrive det, så du ved.

  • Anja Dalby
   Forfatter
   17. oktober 2017 / 12:15

   Og tak kære Laila til dig, fordi du tager dig tid til at skrive og fordi du læser med. Det er meget dejligt for mig at vide og at mærke at du tager de ting ind jeg skriver, prøver dem på dig selv og undersøger hvordan de passer i dit liv. Det glæder mig meget at du behandler mine ord med så stor respekt og nysgerrighed.

   Billedet med floden er meget smukt og at være i accept af hvordan tingene er. Jeg får også med alderen mere og mere en fornemmelse af at livet er sin egen skabning og fører mig derhen hvor jeg skal være. Præcis som en flod gør det.

   Hvor lander dine digte Laila? Udgiver du dem eller har du dem kun selv?

   Jeg tror ikke jeg så stærkt endnu mærker at være kunstner. Men der er noget der er på vej i mig, som jeg er i gang med at undersøge. Måske er det noget med at være kunstner, men jeg ved ikke hvordan det føles, så det er svært at sige…

   Lige meget hvor længe det tager for dig at kommentere og læse med, så skal du vide at jeg er meget glad for at du gør det. Tak Laila for din tid og for din Kraft.

   Kærlig hilsen

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.