Life was never meant to be a struggle

Min gamle lærer Stuart Wilde sagde altid “life was never meant to be a struggle”. Livet er ikke skabt til kamp. Det kan være nemt nok at acceptere den holdning i tankerne, men hvad gør man når livet føles som alt andet en sjovt? Find ud af hvad det er der ikke er sjovt og brug disse guidelines til at handle dig ud af tingene i stedet for at blive ved med at kæmpe.

1. Accepter at tingene er som de er. Du kan og skal ikke ændre andre mennesker. Accepter at det som du i går troede var godt og sandt, det viser sig i dag at være det modsatte. Accepter at den politiker du troede du kunne stole på, viste sig at være ligeså motiveret af magt som alle de andre. Accepter at verden er som den er. Du kan aldrig få indflydelse på hvad der sker i den. Du bliver givet illusionen om at du kan, for at holde dig i ro, men du kan aldrig ændre tingenes tilstand ved at kæmpe. Du kan kun ændre dig selv. Vær rolig og kærlig i alle dine forhold i livet. Ved at ændre dig selv så ændrer du også dem omkring dig. Stille og roligt breder det sig som ringe i vandet. Hav tillid til at det er vejen. Ingen har nogensinde ændret sig ved at få råbt andres mening ind i hovedet. Den store transformation sker kun når vi viser hinanden kærlighed.

2. Der findes ikke retfærdighed. Giv slip på det begreb. Ingen har i virkeligheden ret. Der findes millionermilliarder af holdninger til hvad der er retfærdigt. Det er ikke sikkert at din holdning er den sande. Faktisk findes den sande holdning ikke. Giv slip på din trang til at kæmpe for at få ret og giv slip på din mening om hvornår tingene er fair. Fair findes ikke.

3. Gå. Gå ud af alle de forhold hvor du skal kæmpe. Kæmpe for at få lov til at være dig selv. Gå for Guds skyld ud af retsager, nabostridigheder, familiefejder, uanset hvor meget ret du mener du har. Livet er alt alt for kort til at bruge tid på den slags. Gå ud af alle konflikter. Hvis de ikke kan løses med kærlighed, så gå. Hvis du bliver holdt fast i at være en person som du ikke længere har lyst til at være, det kan være i jobbet, i forholdet, i familien, med vennerne, så gå. Du har kun dig selv at stå til ansvar for. Vil du bruge dit liv for at kæmpe for at få lov til at være dig, eller vil du give slip på de relationer der holder dig fast, i tillid til at der kommer nye som elsker dig for den du virkelig er?

Livet er kort. Selvom vi alle sammen lærer af at kæmpe, så lærer vi endnu mere ved at gå væk fra slaget. En klog kriger vælger sine kampe med omhu. En klog kriger kæmper ikke bare for at kæmpe. En klog kriger passer på sin energi og vælger at bruge den til at ændre verden på en kærlig måde. Hvad vil du gerne huske dit liv for? Alle de gange du huggede folk ned med sværd eller alle de gange du viste dem tillid og kærlighed og lod dem være dem de er, så du havde frihed til at være den du er?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.