Life is Meaningless

Der er nogle ret gode øvelser vi kan lave, for at få egoet til at forstå at det ikke er det vigtigste i hele verden. At vænne sig til tanken om at vi skal dø herfra, det er ret godt for egoet, på den måde at det at dø, faktisk er det værste egoet kan forestille sig. Vi ved godt, inderst inde, at vi ikke dør, at det kun er vores fysiske krop som holder op med at virke og at vores ego i det øjeblik også dør, men at vi som sjæle er evige og derfor er døden ikke noget at frygte.

Når vi vænner os til at se denne her oplevelse af at have et liv, som det den er, en oplevelse, så kan døden også kun være en overgang til en anden oplevelse. Men egoet kan godt protestere ret meget, indtil det bliver tvunget til at slippe, enten fordi kroppen holder op med at virke, eller fordi vi har fået skovlen under det inden.

Alt efter hvor meget du identificer dig med egoet, jo sværere er det for dig at tænke på døden. Det er et ret godt barometer på, hvor hvor godt dit ego har fat i dig. Jeg har skrevet et par øvelser her, her og her som du kan se på hvis du vil have flere tips til, hvordan du får dysset egoet ned.

Life is Meaningless

Men der er også andre måder du kan prøve at få bugt med dit ego på. Prøv at tænke på hvad du tror meningen med livet er. Prøv sådan virkelig at tænke over det. Når du når derhen, at der nok ikke er anden mening end at være tilstede lige nu i nuet, med venlighed og åbenhed overfor det der er, uanset hvad det er der er, så spasser egoet som regel ret meget ud. For hvad er alle dets længsler, ønsker og mål så værd? Hvad med arbejde, penge, hus, biler, skiferie, nyt tøj, nyt testel? Hvis alt det i virkeligheden er uden ægte værdi, så lever egoet på en løgn og det er aldrig rart at blive grebet i at lyve.

Hvad sker der i dig, hvis du tænker at livet er uden mening. Gør det dig bange at tænke på, at alt det dit ego fylder dit liv med, alt det skulle, burde, kunne, osv, det ikke har nogen mening? Prøv at mærke den frygt for meningsløsheden. Lad dig falde ned i tomrummet. Ned i mørket. Ned i frygten for at der virkelig ikke er nogen mening med at være her. Mærk den frygt, lad den fylde dig med en isnende følelse af aldrig at kunne komme op i lyset og varmen igen.

Mærk frygten for meningsløsheden helt ind i din mave, lad frygten knuge din mave sammen og suge sig helt ind i din rygrad. Mærk dit hjerte galoppere, din hals snøre sig sammen, en overvældende kvalme, der er så dominerende at du ikke engang har plads til tårer. Bare mærk det. Vær med det.

Træk vejret dybt og giv så slip og fald, bare fald fald fald ned i erkendelsen af at den eneste mening du finder her, er den du giver dit liv. Mærk hvordan du nu, ikke kan gøre andet end at være tilstede helt fuldt og helt i det nu der er. At fortiden er væk og at fremtiden ikke kan eksistere, for når den kommer, så er den også bare endnu et nu, som kan opleves med fuld tilstedeværelse.

Life is Meaningless

Det eneste vi med sikkerhed kan vide, er at vi intet ved, så se din frygt i øjnene og grib så livet om hoften og kast dig ud i dansen. Du er livet, de ting du fylder det med, er de ting som giver mening for dig. Det vil sige at de bliver meningen med livet for dig.

Når du først virkelig har erkendt og haft modet til at synke helt ned i frygten for at føle meningsløsheden, så vil du ikke være bange for den mere. Så er du fri. Når du er fri for den frygt, at der måske ikke er nogen mening med tilværelsen her, så bliver de valg du kommer til at tage fremover meget mere meningsfulde. For du er ikke bange længere. Dit ego har løsnet grebet, måske er det endda begyndt at slippe helt, så du er bare rent tilstede i det der er og træffer valg ud fra dit hjerte og det som det ønsker og ikke ud fra de planer dit ego har lagt for dig.

Det er en virkelig befriende tilstand at være i, at mærke at livet i bund og grund ikke har anden mening end den vi giver det, det er ikke trist, ligesom døden ikke er trist når vi først har forstået at den ikke er andet end en forandring. På samme måde virker følelsen af meningsløshed, som rigtig mange af os flygter fra konstant, som en katalysator for at være tilstede lige nu og dermed som vækst i bevidstheden.

Livet er meningsløst! Og det er faktisk ret godt når du mærker efter nu, for så er det kun dig der bestemmer hvad meningen er. Du bestemmer, det er dit ansvar, er det ikke fantastisk?

Life is Meaningless

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.