Kram en kyniker

At være kynisk er simpelthen det kedeligste karaktertræk. Kynisme stopper glæde, naivitet, leg, helt almindeligt fjol, given sig hen og slippen sig fri.

Kynisme er et maskulint træk (det betyder ikke at kvinder ikke indeholder det), kynisme må være sarkasmens bitre og bange far. Sarkasme bliver brugt for at dække over, at man i virkeligheden er så kynisk at det næsten er flovt og derfor kommer der lidt “skæg” indover det man vil udtrykke, i form af sarkasme. Sarkasme er ligeså tåkrummende som kynisme er, det er bare sværere at sige noget til det, for det var jo “bare for sjov”.

Det er næsten synd for kynikerne. Det må være træls at være så klog, smart, sej, intelligent, cool, at man aldrig kan slå sig løs og bare danse af livslyst på en blomstermark. At man bliver direkte irriteret på andre som opfører sig barnligt. Kynikerne bliver ofte flove på andres vegne, over at de ikke kan holde den stive robotagtige facade, som kynikeren holder så meget af. Oh ve, oh skræk når en kyniker møder en gøgler!

Kram de kynikere du kender. Kram dem så længe, at det ikke bare er flovt, men bliver direkte traumatiserende for dem. Kys dem meget vådt på kinderne, inviter dem ud at danse og gak ud i afrikansk inspireret trommedans.

Insister på at spørge hvad det er de mener, når de dækker deres frygt bag sarkasme. For som med alle andre ego-træk, så er kynisme også bare en måde at kamuflere på, at man i virkeligheden selv er skidebange for at falde igennem. Fortæl dem at sarkasme ikke er sjovt. Hvis du er et naivt og levende menneske, så er sarkasme som regel også direkte uforståeligt.

Dril de kynikere du kender, dril dem kærligt. Gør dem trygge i at de også gerne må være åndssvage. De må gerne være ligeså latterlige som alle os andre. Der sker ikke noget ved det, vi er alle sammen bare mennesker. Vi får alle sammen sure tæer, bussemænd i næsen og hårvækst de mest besynderlige steder på kroppen. Hjælp kynikerne ved leve dit liv som du ønsker det, måske kan du inspirere dem til at gøre det samme.

Har du krammet en kyniker i dag? Har du krammet din indre kyniker? Har du husket at grine af dig selv? For hvis der er noget som kynikeren ikke er vild med, så er det at blive grint af. Kynikeren er selvhøjtidelig og gemmer sig bag næsen der bliver stukket i skyen og et hovent blik. Vær så overbærende som du kan være overfor dem.

Kynikeren må gerne sidde og være klogere end alle os andre. Være både sejere, smartere, mere cool, mere hip. Imens kan vi så gå på opdagelse i livet, med alt hvad det indebærer af risiko for at fejle, risiko for at komme til at se dumme ud, risiko for at komme til at træde i en hundelort, mens vi danser vores åndehjælpere ind.

Hold dine øjne åbne og bløde. Insister på at være naiv. Vær blid og bed kærligt om forklaringer på sarkastiske kommentarer. Men husk også at det ikke er kynikeren der er sej, det er dig som tør være dig selv. Som ikke er bange for at falde igennem. Dans for en kyniker du kender i dag og hvis det er dig selv, så dans ekstra hårdt og pinligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.