Kend dig selv

Det arbejde vi kan se der burde blive gjort i verden, det kan altid kun starte et sted og det er i os selv. Intet er nogensinde blevet ændret til det bedre, af at vi har peget fingre og råbt, at det vi så på var forkert. Tænk på de forhold du er eller har været i. Hvornår har et andet menneske nogensinde ændret sig, fordi det har fået råbt sine fejl ind i hovedet.

Måske har du opdaget, i dit spirituelle arbejde, at når du arbejder med dig selv, så sker der noget i folk omkring dig. Det kan være så simpelt, at det er fordi du ændrer dig. Du er ganske enkelt mindre træls at være sammen med end du plejer at være og derfor reagerer andre mennesker anderledes på dig. Det kan også være en kombination af det og at andre kan se at du faktisk gerne vil arbejde med den smerte der sidder i dig, så du får det bedre, bliver mere glad og mere i ro. Det mod du udviser, når du tør være ydmyg overfor hvad det vil sige at være menneske, det kan inspirere andre, til at turde være ligeså modig som dig.

Der er nogle pejlemærker du kan gå efter i dig selv, hvis du føler du står lidt i stampe og ikke kan komme videre med din udvikling. Egoet er en mester i blændværk og rigtig (rigtig) mange der arbejder med spiritualitet, kommer efter noget tid frem til at nu er de “færdige” med deres selvudviklingsarbejde. Hvis du opdager at du tænker sådan, så vær glad, for så har du i det mindste fanget, at du måske er længere fra at være “færdig” end du var til at begynde med. At turde være ærlig overfor sig selv, er essentielt i arbejdet med at kende sig selv.

Hvilket form for selvudviklingsarbejde tænker du slet ikke er noget for dig? Er det forskellige typer kropsarbejde? Dans? Massage? Healing? Sang? Bliver du utilpas ved tanken om at deltage i noget hvor det kan blive pinligt for dig, så se rigtig godt efter hvad det handler om.

Hvad indeholder du mest af i din energi? Luft? Jord? Vand? Ild? Se efter den type arbejde som repræsenterer det modsatte af hvad du indholder mest af. Det vil du ret sikkert have en del idéer om, hvorfor det slet ikke passer til dig og så gør det det ret sikkert. Og her mener jeg ikke hvad egoet synes kunne være smart at flashe på facebook, her mener jeg noget som egoet ret sikkert ikke er vild med. Gør det.

Alt hvad der irriterer dig, gå efter det. Den der type mennesker som bare er sådan…altså bare er irriterende. Gå direkte ind i den klub og bed de mennesker om at vise dig hvad det er du gemmer for dig selv. Hvor det er du har gemt dig bag egoets frygt for at miste grebet om dig.

Fred i verden starter i os selv. Alt hvad vi råber ud af og gerne vil have at verden ændrer, det kan vi prøve at ændre i os selv først. Vrede. Fordømmelse. Bitterhed. Arrogance. Frygt. Foragt. Kan du helt ærligt sige dig fri for aldrig at føle sådan i dig selv?

Start med dig. Start med mig. Hvis vi hjælper hinanden i arbejdet med at kende os selv, så har vi pludselig endnu flere venlige øjne på egoet og det får sværere ved at holde fast. Find dem der kan hjælpe dig med at lære dig selv at kende, sådan virkelig at kende, og du hjælper verden med at blive venligere og fredeligere. På forhånd tak for dit arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.