Kærlige ord

Hver eneste gang vi formulerer, enten inden i os selv eller udadtil med ord, en sætning om “os og dem” så skaber vi endnu mere konflikt og ufred i verden. Hver eneste gang vi brokker os over “tingenes tilstand”, er vi med til at give endnu mere energi til den tilstand der er og vi er dermed selv ansvarlige for at den eksisterer.

Hver eneste gang vi ytrer at andre burde/kunne/skulle vide/gøre/være anderledes end de er, uanset hvor neutralt og uden negativitet vi gør det, så er vi med til at skabe endnu større kløfter, endnu mere isolation, mellem mennesker. Og med de ord, så fortæller vi også at vi selv er bedre, fordi vi kan se at tingene skulle være anderledes. At et menneske skulle kunne handle eller være anderledes end det er, vi kan se det. Det er det vi fortæller når vi brokker os over andre, at fordi vi kan se det, så må det betyde at vi er bedre og klogere. Brok og negativ tale om andre er utrolig lidt kønt i sig selv, men når vi får øje på den ekstra dimension, med at vi også gør det for inddirekte at rose os selv, så bliver det godt nok meget lidt charmerende.

Når vi tror på et “os og dem”, så tror vi at vi som mennesker ikke er forbundet med hinanden. Vi tror at hvert menneske er en ø. Men intet kunne være mere forkert. Vi er alle et. Vi er alle forbundet i vores bevidsthed, vores energi. At brokke dig og udtrykke din negative mening om andre, skaber bare et monster i vores kollektive energi, som i sidste ende ender med at æde dig selv.

Vær varsom med dine ord. Hvad ved du i virkeligheden om andre mennesker. Hvordan kan du tro at det du kan se om dem, er sandt. Hvordan kan du tro at du er dommer og ved bedst? Vi ved intet. Vi ved ingenting om hvorfor tingene er som de er, hvorfor mennesker handler og gør som de gør. Men vi ved, at intet som helst i verden ændres ved at blive ved med at forgifte den, med endnu mere negativ energi i form af ord, tanker og tale.

Pas rigtig godt på din egen energi og hvordan du udtrykker den i form af tanker, indre dialoger, følelser og ord. Ingen tanker er toldfrie. Alt bliver opsamlet og en del af vores kollektive bevidsthed. Det vi kalder for negativ energi, det forsvinder kun, når vi hver især tager ansvar for den del vi selv indeholder. Giv dig selv det løfte ikke at tale om mennesker, eller andre emner, med mindre du kan gøre det på en positiv måde. Selv de ord vi føler er neutrale, ville vi måske selv blive virkelig såret over at høre fra andre, hvis de blev sagt om os.

Hvis du er i tvivl, så mærk i din krop når du tænker på det du vil sige. Hvis du kan mærke at dit hjerte åbner sig og pulserer, så er der er god sandsynlighed for at det du tænker eller vil udtrykke, bliver sagt med kærlighed og ægte omsorg. Hvis dit solar plexus føles som om det får et slag eller det suger i punktet, så er det du vil sige nok ikke så rent og det fortæller solar plexus altid så smukt. Måske vil du sige noget ud af medlidenhed, som er en følelse der ikke kommer af andet, end at du føler dig hævet over emnet du tænker på. Måske vil du sige noget ud af kontrol, vrede, sorg. Det kan du mærke som uro og ofte ømhed i solar plexus.

Prøv at tage emnet med op i hjertet og vend det der, til du kan se på det med kærlighed. Hvis det vi ønsker os er en kærligere og venligere verden, så er første skridt at se indad og se hvordan vi selv kan udtrykke kærlighed og venlighed, på en mere konsekvent og disciplineret måde.

When two people are at one
in their inmost hearts,
They shatter even the strength of
iron or of bronze.

And when two people understand each other
in their inmost hearts,
Their words are sweet and strong,
like the fragrance of orchids.
– I Ching

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.