Jeg er Anja Dalby

Jeg er Anja Dalby. Lige nu. Jeg kunne ligeså godt hedde Jabba the Hutt. “Anja Dalby” er ikke andet end det navn, der blev givet til den her krop, da jeg blev født i den for 41 år siden. Jeg er her i den her krop i kort tid. Det at være menneske lige nu, er kun en midlertidig oplevelse. Hvad jeg virkelig er, er en evig bevidsthed, som lige nu drager sig den erfaring vi kalder for “menneske”.

Lige nu, sidder jeg her. Ved et bord i en lejlighed. Der er gulv under mine fødder og loft over mit hoved. Mine fødder rører gulvet. Mine albuer hviler på bordet. Jeg sidder bare her og oplever at sidde her. Der er ikke andet der findes lige nu. Der findes ingen fremtid af bekymre sig om, for fremtiden er en illusion. Alt hvad der findes når jeg når til fremtiden, er endnu et nu.

Den Anja Dalby der blev født for 41 år siden, har haft 41 år til at samle sig forskellige historier. Intet af det jeg har oplevet kan jeg i virkeligheden vide er sandt, for jeg har opdaget, at jeg åbenbart kan bruge mine historier efter forgodtbefindende. Om jeg fx er vinderen i historien eller taberen. Den historie som for 10 år siden var lig med et stort traume for mig, er nu ikke engang noget jeg reagerer på. For jeg har ændret mig, jeg er vokset, jeg er modnet. Men det vil også sige, at mine historier er relative, de ændrer sig samtidig med at jeg gør.

Ligesom jeg har opdaget, at de søstre jeg er vokset op med, som jeg har stået lige ved siden af og oplevet de samme ting med, de har en fuldstændig anderledes version af den historie vi oplevede sammen. På samme måde som vores forældre har det. Så hvordan kan jeg nogensinde kende sandheden i det der skete? Hvordan kan jeg virkelig vide hvem jeg er, hvis jeg ikke ved om det der skete var godt eller skidt?

Sandheden om min historie er altså åbenbart ikke tilstede, så hvorfor så definere mig selv ud fra den? Hvis jeg lader være med det, så er jeg jo fri. Altså som i 100% fri. Så sidder jeg nemlig bare her, i den her krop og er. Jeg mærker hvordan det er at være i den. Jeg bliver automatisk mere kærlig overfor den og overfor personen Anja Dalby, når jeg er, uden historier blandet ind i det at være. Jeg ser ærligt. Jeg ser uden filter, uden at reagere på eller dømme noget. For det der er, er det der er.

Når jeg mærker verden sådan, sådan fuldstændigt rent, fra et hjerte som bare er tilstede lige nu, så er det at Verden er Venlig. Og det er jo det jeg synes er så spændende. At det lader til at det er mine historier der gør at jeg tror, at den er det modsatte. For når jeg sidder her i den her Anja Dalby skabning, når jeg ser ud af de her øjne, uden at gøre andet end at se og mærke med hjertet, så er jeg tryg og fyldt med tillid til verden.

Jeg er Anja Dalby. Men faktisk har det ikke den store betydning. Det der betyder noget, det er at jeg er begyndt at forstå hvordan jeg er tilstede i Anja Dalby. Hvordan jeg roligt kan sidde og observere det liv der er blevet givet mig her. Væk er smerten fra egoet og tilbage er kun nuet.

———————————————————————————————————————

(PS. Vil du vide mere om hvordan du genkender egoet, så du nemmere kan blive fri af det, så kan du skrive dig op her til mit nyhedsbrev og få en guide tilsendt om emnet.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.