Hvad er meningen med livet?

Når vi taler om hvad meningen med livet kan være, så gør vi det ofte med ironi eller sarkasme, for at vi kan distancere os fra den smertefulde realisation, at svaret ikke eksisterer. Det er simpelthen for pinagtigt, at mærke efter hvad meningen kan være. De fleste af os er vokset op med at med mindre vi har en religion at holde os til, så er der det ikke muligt at finde meningen og svaret på spørgsmålet.

En måde, at begynde at undersøge hvad meningen kunne være, er at mærke efter hvad vi tror meningen ikke er.

Det virker fx højest usandsynligt, at meningen med livet, er at vi skal blive skidt tilpas, af at bruge tid på et arbejde som ikke gør andet for os, end at det betaler vores gæld til banken af. Ikke desto mindre, er det hverdagen for rigtig mange mennesker.

Altså faktisk bare hele tanken om at blive født og derefter blive afleveret til en institution. For derefter at komme i skole. Og så gå videre i andre skoler. For at kunne få et job. Så vi kan få lov til at låne penge til et hus. Så vi kan producere børn. Der kan komme i institution. Skole o.s.v. At arbejde og arbejde, for at betale murstenene af og spare sammen til den dag, vi får lov til at blive pensioneret og endelig må holde lidt fri. Det virker rimelig gakkelak når man tænker over det. At det skulle være meningen med livet, er en rimelig absurd tanke.

 

Hvad er mennesket? Hvad gør mennesket når det er frit? Mennesket er kreativt og leger.

 

Nogle mennesker er heldige, at have skabt sig liv hvor de kan lege i deres arbejde. De går på arbejde af lyst og ikke kun fordi det forventes af dem. Men det er faktisk et fåtal som har det sådan.

De fleste får sig en uddannelse, fordi de skal vælge noget og de jobs de så tager efterfølgende, er dem de er “heldige” at få tilbudt. Det er sjældent at hjertet banker og blodet bruser, over de former for arbejde der er at få.

Når du har følt dig allermest lykkelig, når du har været allermest i nuet, i flow, i zen. Hvornår har det været? Er det ikke sandt, at det har været når du har været kreativ. Når du har leget? Uanset om dit udtryk så er igennem computerprogrammering, keramik eller fingerstrik?

Det er når du har glemt dig selv, når du har været så optaget af bare at skabe, for at skabe. At du har følt dig forbundet. At du har følt dig som en del af noget større. At du har følt, at der var en mening med at du var her.

Meningen med livet, er at du skal finde din egen mening. Det der gør, at du taber dig selv til dit unikke udtryk. Og at det udtryk fortæller hvem du er. Det er hverken mystisk eller kompliceret. Du skal bare lege og være kreativ. Du skal være dig.

Hvem er du? Kan du huske eller mærke det? Se om du kan glemme alle årene i skolerne, hvor du fik fortalt hvem du var. Den eneste som virkelig kan vide det, er dig. Vend tilbage til dig selv. Du er der stadig, også selvom du måske nu er gemt bag lidt stramme miner og højtidelige samtaler, om flekslån og verdens tilstand.

På Den Stille Vej, der bruger vi et år til at undersøge hvem vi er. Et år er ikke lang tid. Men det er tid nok til at finde ud af, hvad det var vi ville. Hvem det var vi var.

Et år til at nå ind til en rå kerne indeni os, en kerne af liv og lykke. En kerne vi kan lade os guide af for eftertiden. En mini atomreaktor, der bruser indeni os. En vulkan i rolig boblende udbrud af lys, kraft og kærlighed til vejen og til os selv. Det er det. Det er meningen med det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.