Hvad er intuition og hvad er fantasi

Fantasi er fantastisk og en levende fantasi er obligatorisk for alle levende mennesker, som ønsker at være netop det, levende.

Fantasien tillader os at tro at der er mere end bare leverpostej og skolehjemsamtaler ved livet. Fantasien giver os håb og får hjertet til at hoppe lidt mere over vores tilstedeværelse her.

Det er ikke kun når vi udfolder os kreativt, altså når vores kreativitet udmønter sig i et produkt, at fantasien er en god ven at have med. Vi skal holde fantasien i hånden hele livet. Fantasien er den ven vi altid har med os, som er fuld af spillopper, undren over denne planet og som får skøre idéer til, hvordan vi kan gøre det meget morsommere at være her.

Fantasien kan have svære kår i en verden hvor den nærmest bliver mast ud af os i skolen og vores opvækst i det hele taget. Og som om det ikke var nok, så bliver vi også fodret med rigtig meget frygt, gennem alle tænkelige kanaler og hvis der er noget som stille og roligt tager livet af fantasien, så er det frygten.

Fantasien er konformitetens fjende. Fantasien er evnen til at tænke ud af boksen, tro på andet end det vi lige ser her, få stjerner i øjnene over at der må være andet til livet end Berlingo og arbejde. En måde at gøre alle ens på, er at gøre alle lige bange. En god Borger er ikke et fantasifuldt menneske. En god Borger er et frygtsomt menneske.

Hvis du ikke er vant til at være i kontakt med din fantasi, så kan du komme til at tro at din intuition og din fantasi er det samme. Så når din intuition melder sig på banen, så fejer du den af vejen med at den stemme du hører, bare er det der fantasipjat som du lærte i skolen, kun hørte til i børnehaven.

Grunden til at vi kan tro at intuitionen er vores fantasi, er fordi intuitionen er helt utrolig ligeud af landevejen og logisk. (Det har jeg skrevet en del om før og det bliver uddybet i Ego og Intuitionsguiden.) Så vi kan næsten ikke forstå at intuitionen kan være så lavpraktisk og komme i helt klare ja, nej, højre, venstre sætninger. Egoet derimod, er ikke voldsomt klogt, så det har brug for at komme med lange indviklede forklaringer på det ene og det andet, for at vi ikke skal spotte at det ikke ved en dyt om noget som helst.

Når intuitionen melder sig med helt klare beskeder, så kommer egoet smiskende og hvisker: Det er bare din fantasi. Hvordan kan du tro at tingene kan være så simple? Stol på mig, på at livet er usikkert og kompliceret.

Men fantasien er en helt anden størrelse end intuitionen. Hvis du ikke er vant til at være legende i dit liv, så kan det være svært at tro på at fantasien er en helt anden energi end din intuition.

Fantasien leder dig legende rundt i din bevidsthed. Måske leger I sammen at du rejser til Peru og opretter en lamaudlejning til turister. Det kilder i maven og noget andet i dig begynder at rumstere. Måske var det faktisk ikke så tosset en idé, måske var det noget bedre end at sidde bag disken i banken.

Så kommer intuitionen, den guider dig stille og roligt hen til en sydamerikansk mand på en restaurant, manden har tilfældigvis har en søster som mangler nogen at overlevere sin lamaudlejning til. Hvis du sælger din lejlighed, siger intuitionen, så har du penge til både fly og lamaer. Imens ligger dit ego i et hjørne og rokker frem og tilbage og får et stille og roligt sammenbrud. Men det er godt, det er lige det vi går efter. Egoets sammenbrud.

Fantasien holder dig altså åben for verden og hvad der er muligt for dig i den, intuitionen guider dig stille og roligt derhen hvor du skal være. Lær fantasien at kende i dig. Væk den til live hvis den blev skammet ud af dig i din opvækst. Leg med børn. Hop på trampolin. Tag en gyngetur.

Når du ved hvad der er fantasien i dig, så kan du meget nemmere spotte når din intuition guider dig ud på eventyr. Og fordi du nu er et fantasifuldt menneske, så har du alligevel forestillet dig de fleste sjove scenarier i dit hoved og du er derfor ikke bange for at møde noget af det. Alt det du oplever hilser du venligt velkommen, du efterlod frygten i hjørnet med egoet og lever i nuet, guidet af intuitionen og kildet af fantasien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.