HVAD ER GUD?

Ordet Gud har for mange af os en kristen klang som af forskellige grunde kan være svær at komme overens med. Ordet giver associationer til en ældre herre i himlen. En person som lidt ligesom julemanden, har en ‘naughty’ og en ‘nice’ liste.

Når spirituelle mennesker siger, at alt er Gud, at vi er Gud, så kan det være ret svært at integrere den information. Svært, fordi vi ser Gud som en person adskilt fra os og ikke nødvendigvis som en der er på vores side. Gud er kærlig og viis, men Gud er også dømmende og skrap.

Hvad hedder Gud?

Mange har i tidens løb prøvet at finde andre ord for Gud, som beskriver Gud bedre, så begrebet Gud bliver netop til et begreb og ikke til en person. Ord som Kraften, Skaberen, Det Guddommelige, Det Almægtige. Helligheden og Gudskraften har været på banen for at finde et bedre ord for begrebet Gud.

Men først må vi prøve at forstå hvad Gud er. Efter min overbevisning er Gud den kraft som er i alting. Det er liv, det er kilden, det er lyset. Det er ånden som er i alt levende og som vi alle er en del af. Det er sandt at vi alle er Gud. For vi er alle en del af det samme lys. Vi kommer alle af samme ånd. Den kraft der er i os, den findes også i naturen, i dyrene, i alt hvad vi omgiver os med. Den kraft findes også i vores nabo, vores ven, vores fjende.

Anja Dalby Permakultur Græskar

Du er Gud

Gud er bare et ord. Godt nok et ord som for hver af os er ladet med en masse følelser, informationer og minder. Men hvis vi bestemmer os for at give ordet Gud en ny mening. At rense ordet Gud for kristendommen, så kan vi, uanset om vi er kristne eller ej, meget bedre forstå hvad det er det ord vil os.

Så kan vi bedre begynde at arbejde med at vi er Gud. At vi er almægtige. At vi er guddommelige. At vi er kraften. I det øjeblik vi forstår at vi selv er Gud og at alle andre også er det, i det øjeblik forstår vi at vi selv skaber vores eget liv. Der sidder ikke nogen og deler gode og mindre gode skæbner ud. Vores skæbne er i vores egne hænder, for vi er. Og det at vi er, er så uendeligt smukt, fantastisk og helt igennem magisk. Det som vi er en del af har ikke kun skabt vores eget utrolige liv, men også sommerfugle, vulkaner, diamanter, delfiner, blomster, træer, ørne og elefanter.

Det at vi får lov til at opleve et liv her på jorden med den bevidsthed vi har, er sådan en eventyrlig gave, som næsten ikke er til at rumme. Vi er Gud. Alt er Gud. Det er helt vildt at vi alle er en del af den samme ånd, men den erkendelse er så vigtig for at vi for alvor kan rumme vores egen storhed.

Syret men sandt, vi er alle Gud, jeg er, du er, alt er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.