Hvad er et meningsfuldt liv er?

Der ligger et mærkeligt pres på rigtig mange mennesker, om at de skal finde deres dybeste inderste potentiale og leve det ud. Hvis de ikke finder det potentiale (og allerhelst kan skabe en virksomhed omkring det), så bliver mange virkelig frustrerede og føler at de spilder deres liv.

Facebook er på denne tid af året, fyldt med velmenene tilbud om hvordan du gør 2017 til dit bedste år nogensinde. Både i forhold til kost, træning og naturligvis spirituel udvikling.

Det er som om den frihed der er i at leve i lande, hvor vi har muligheder for at vælge anderledes og ud fra vores hjerte, er blevet kuppet af kapitalismen. Hvis der ikke er en indtægt at skabe på dit hjertes inderste ønsker, så er det ikke værd at gå efter. Der er coaches og rådgivere nok, der kan fortælle dig hvordan du kan rette dit udtryk ind, så det bedre kan sælges. For alt skal kunne sælges.

Personligt, bliver jeg mere og mere træt af titler og især de titler jeg selv eller andre har sat på mig. Jeg bliver mere og mere interesseret i bare at være og faktisk (gisp) måske bare være. Uden at tjene penge på at være.

Mit bedste år?

Den følelse af frihed jeg har som den eneste guru i mit liv, den kan jeg se kan komme endnu tydeligere frem. Hvis jeg justerer endnu mere i det liv jeg lever lige nu. Så i 2017 kommer der til at ske forandringer i mit liv og selvom egoet i mig går temmelig meget bananas over mine beslutninger, så er de taget. For da jeg tog dem, da mærkede jeg det ægte sus af frihed og den ægte rene følelse af bare at være.

2017 skal ikke være mit bedste år. Det ville være tosset. Hvad så med alle dem der kommer bagefter? Men fordi jeg hele tiden øver mig i at mærke hvad der er meningsfuldt for mig at gøre. Så bliver 2017 et år hvor jeg får skrællet mere og mere af andres og egne forventninger af mit liv. Et år hvor jeg kommer til at stå renere og skarpere som den jeg er.

Det kan være, at de betyder at jeg ikke kan drive virksomhed på den jeg er. I virkeligheden er det også en underlig tanke. At noget først er en succes når der er en omsætning. Succes må vel altid blive målt i om dem der udfører det de udfører, er glade for det de laver. Alt andet er i virkeligheden underordnet.

Vi ses i personalerummet i Aldi

Måske sidder jeg til næste år bag kassen i Aldi, overfor hvor jeg bor her i Aarhus. Hvis jeg gør det, så er det fordi det er det som er allermest meningsfuldt for mig.

Det meningsfulde liv, det kan kun være mig selv der definerer for mig. Ligesom det er tilfældet med dig. Hvis du prøver at skrælle alle egoets lag væk og også alle andres egoers meninger, om hvad et meningsfuldt liv er for dig og i det hele taget; Hvad er det så som bare gør dig glad? Hvordan kan du få mere af det i dit liv?

At følge sit hjerte er pludselig blevet til en stressende ting, fordi det er blevet plastret til i ego og penge. Hvad nu hvis du aldrig tjener penge på det som gør dig totalt fjollet glad? Er du så en fiasko? Hvem har bestemt at penge er et succeskriterie? Lyder det ikke som noget egoet kunne finde på at sige?

Det kan være vi ses i personalerummet i Aldi i 2017.

2 Comments

 1. Ann
  21. december 2016 / 10:37

  Åh hvor jeg elsker dine tanker! Du inspirerer og beriger mig. Du satte lige ord på noget jeg selv har mærket, men ikke tænkt helt færdigt. Tænk at det kan føles så rigtigt at skulle være “ingenting”? God dag til dig, min ven <3

  • Anja Dalby
   Forfatter
   21. december 2016 / 11:21

   Det er nemlig lige præcis det der med at være ingenting Ann, som virkelig begynder at fylde i mig. Rigtig god dag til dig også og tak fordi du skriver her. Jeg har flere gange tænkt på at jeg så frem, til vi kunne ses så vi begge to kunne tale om det her med at downsize i alt. Selv i sin person! Sikke en ego-gyser :) KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.