Hvad er din mening?

Prøv for sjov skyld at give dig selv en dag, hvor du ikke mener noget om noget. Hvor du ikke har en mening om vejret, om din kollega, om din partner, om politik, om verden, om dig selv, om noget som helst.

Meninger og det at hele tiden skulle mene noget om noget, det er bare noget vi gør for at lade som om vi er rigtig voksne. For voksne har meninger om alting hele tiden. Du kan spørge en god voksen om hvad som helst og den voksen vil have taget stilling til spørgsmålet, eller også vil den voksne skynde sig at tage stilling, for der er ikke noget så usikkert for en voksen, som at der findes noget i verden, den voksne ikke har en mening om.

Det er smart at der findes meninger. Meninger optager os nemlig virkelig meget. Ikke kun i vores samtaler og samvær med andre, hvor det forventes at vi lufter dem hele tiden, uanset om det så er om kaffen eller stolen vi sidder på når vi drikker den. Men meninger om os selv optager os også, både vores egne meninger, om vi gør det godt eller skidt, eller alle andres meninger om os, som vi også bruger meget tid på at beskæftige os med.

Det er især smart at vi er blevet opdraget til at være bevidste om andres meninger om os. Det skaber gode Borgere, hele tiden at være bevidst om hvad andre måtte mene. Hvis vi så samtidig skaber et system, hvor vi ikke bare skal mene noget om noget hele tiden og om alle andre, men skaber et system hvor vi helst skal være bedst og konkurrere på meninger, hvem der er stærkest på dem, så har vi virkelig Borgerne underholdt. Det er lige før det så slet ikke ville være nødvendigt med Vild Med Dans, men på den anden side, så er det også godt med lidt mere at have en mening om.

Øv dig selv i at sige, at det har du ikke en mening om. Se hvordan det gyser i de voksne du er omkring, når du tør sige sådan. Uanset om du måtte have en mening eller ej, bare sig at det aner du intet om og derfor kan du ikke have en mening om emnet. Efter lidt tid, så forsvinder din mening også og de ting som det før var så vigtigt at mene en helt masse om og beskæftige dit hoved med hele dagen, de ting forsvinder. Tilbage bliver et rum i dig til at mærke hvem du er og mærke hvad det er du vil have ud af dit liv. Der bliver rum til at være i nuet og opleve det helt rent, uden meninger om sne, kulde, sjap, jul, terror, politik, verdensorden.

Når du er tilstede i nuet, uden meninger om det nu der er, så er du fri. Du er fri til at gøre det du kan mærke indeni er det rigtige for dig. Det er ikke sikkert det er det samme som gør dig til en god Borger, for det kan være at det rigtige for dig er at sige dit job op og tage familien med til Goa for at lave morgenyogahold på stranden. Det er ikke godt for Staten eller Samfundet, men det er godt for dig og for din sjæl. Jeg er sikker på at vi andre kan høre din sjæl synge af glæde helt fra Indien, tonerne af din sjæls sang vil anspore andre af os Borgere til at følge vores sjæls sang. Det at du gør det som er godt for dig, det er godt for os alle.

Lad mig fortælle dig en lille hemmelighed. Vi andre er ikke interesserede i din mening om tingene. Vi er kun interesserede i vores egen mening og om hvad du mener om os. Når du holder op med at mene noget, så sætter du ikke kun dig selv fri, men også alle os andre. Meninger er kun til for at holde os endnu mere fængslede i den her illusion vi selv har skabt.

Slip meningerne og lad din sjæl være fri. Lev dit liv og ikke et liv som du tror andre mener du skal leve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.