Fri dig fra frygt

Hvis begrebet “andres meninger” nu ikke fandtes, hvordan ville du så leve dit liv? Hvem ville du så være som person? Hvis vi nu virkelig forestiller os en verden hvor det var umuligt at mene noget om andre mennesker, hvor alt hvad der var, var en ren neutral kærlighed til alt og alle, hvem ville du så være?

Hvis nu det ikke var muligt for dine forældre at have drømme og håb på dine vegne, hvis nu alle dine venner, naboer, kollegaer, bare elskede dig betingelsesløst og synes at alt hvad du gjorde var helt vildt fantastisk, uanset hvad du gjorde, hvad ville du så gøre?

Hvis nu alle støttede dig i at være den du er, hvis de på kontoret gav dig en high five for at udtrykke dig selv ved at farve dit hår grønt, hvis nu dine forældre opmuntrede dig til at sælge huset og flytte i ashram i Indien, eller synes det var fedt at du sagde dit job op for at blive professionel håndlæser, hvordan ville du så leve dit liv? Ville det være anderledes end det er nu?

Hvad nu hvis begrebet frygt ikke fandtes. Hvis nu vi siger at det ikke var muligt at blive bekymret på hinandens vegne, hvis nu man ikke kunne blive bekymret på sine egne, hvad så? Hvordan ville dit liv være hvis du fuldstændig skar den mulighed ud at der er noget som helst at være bange for, at blive bekymret over?

Ville du så beholde det job du har nu, den kone, mand, de venner, de fritidsinteresser? Hvor meget af det der er i dit liv, har du puttet ind i det for ikke at falde udenfor, for ikke at være sær? Hvor meget har du fyldt dit liv med af angst for at være alene og mærke hvem du virkelig er, hvis nu den person du er, falder udenfor “normalen”?

Hvilken person ville du være hvis du aldrig behøvede være bange for at det du sagde og gjorde, blev opfattet som mærkeligt? Ville du være sjovere, mere fri, grine højere, græde i offentlighed? Eller ville du hellere være mere stille, nyde at du fik lov til at lade være med at tale og have en mening om alting?

Se kærligt på dig selv, hele hele tiden. Når du har vænnet dig til det, så begynder du automatisk at se kærligt på andre. Når du ser kærligt på andre, så har du svært ved at forestille dig at de har en dømmende mening om dig. Når du har svært ved at forestille dig at andre kan andet end at holde af dig som du er, som du selv gør det, så er du fri af frygt og kan leve lige det liv du har lyst til. Det liv som giver dig kriller i maven og lys i øjnene.

Hvis du ikke lever det liv nu, så start med at arbejde på at holde mere af dig selv, hold af alt det som gør dig til dig og alt det hvor du er ligesom alle andre. Bare elsk hele molevitten. Livet er i virkeligheden meget meget simpelt, det er vores frygt som komplicerer det. Slip frygten og bliv fri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.