Forståelse og Følelser

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er noget at forstå. At vi faktisk ikke kan forstå ret meget. At livet er et mysterie og at det vi møder ofte er mystisk.

Vi kan blive helt blinde og døve af altid at prøve at forstå. Vi kan prøve at forstå så meget med vores hjerne, at vi helt glemmer at lytte på hvad vores følelser, vores fornemmelser fortæller os.

Hvorfor, hvordan, hvorhen?

Så længe vi prøver at regne ting ud med vores intellekt, så misser vi pointen. Vi sidder fast i uforståelighedens mudder og plager os selv og andre med utallige tanker og gisninger om hvorfor/hvordan/hvorhen?

En ting er at vi i sandhed aldrig rigtig kan forstå andre mennesker. Vi kan ikke med vores hjerne nogensinde rigtig forstå hvorfor de gør som de gør. Der er ikke nogen grund til at blive ved med at plage os selv med at prøve at forstå dem, for deres liv og deres opgave her er deres.

De eneste som er værd at blive ved med at prøve at forstå er os selv. Når vi virkelig kender os selv, kender mekanismerne i os, kender vores lys og vores skygge, så slipper vi også behovet for at prøve at regne resten af verden ud. Vi bliver fri til at være os selv, uanset hvor uforståelige alle andre er.

At ville forstå er en form for misforstået omsorg. Når vi sidder overfor et andet menneske som er uendeligt ulykkeligt, så hjælper det ikke det menneske, at vi bliver ved med at prøve at forstå. At vi bliver ved med at prøve at os i deres sted. Det skaber frustration hos begge parter og trøster ikke den ulykkelige. Det som trøster er accept.

Accepten af det uforståelige

At acceptere at tingene er som de er, både i os selv, i menneskene og verden omkring os, gør os voksne. At acceptere at det eneste vi overhovedet kan gøre, er altid at handle ud fra hvordan tingene føles, gør at vi tager magten over vores eget liv. At vi trækker energien hjem i os selv og navigerer ud fra følelsen i stedet for forståelsen.

Når vi insisterer på at prøve at forstå, så giver vi magten fra os. Vi giver andre og andet vores energi. Vi kan ikke vide hvorfor noget er som det er. Men når vi virkelig accepterer det, at vi intet ved og intet forstår, så er vi fri til at begynde at handle ud fra hvad der føles godt og sandt for os. Det der er godt og sandt for os er i sidste ende også det eneste rigtige for alle andre mennesker. Også selvom det kan virke uforståeligt for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.