Forkølelse og forelskelse

Min krop har influenza i denne uge og om natten ligger jeg og pudser næse, hoster og oven i hatten bliver jeg også holdt vågen af efterveerne fra en fuld måne. Og jeg griner. Jeg griner af det komiske i at blive væltet omkuld af en bacille. Jeg griner af at jeg synes det er så synd for mig selv kl. 4 om morgenen at jeg næsten kan tude. Jeg griner af hvor lidt der nogle gange skal til for græde, at søvnløshed virkelig kan få mig derud hvor jeg får så ondt af mig selv at jeg vil græde over det. Og jeg synes det er fantastisk. Det er fantastisk at pudse næse. At opleve snot, at min næse klør hele tiden. At nyse så hele kroppen hopper og det kildrer helt ud i tæerne. At give sig hen til den vilde fornemmelse det er at nyse og nyse og nyse i et væk.

Tricket er selvfølgelig at lade være at engagere sig emotionelt i en influenza. Men at se det for hvad det er. En bacille kroppen reagerer på. Ligesom alt andet bare er hvad det er. Hvordan vi vælger at se på det og opleve det, er helt vores eget valg. Hvis vi vælger at se på det med kærlighed og humor, med lethed og et blødt hjerte. Være tilstede og forholde os til livet som om vi er stormende forelskede i det. Med alt hvad det indeholder af kys og kram og hævede mandler.

Forkølelsen gør mig om muligt endnu mere forelsket i det at være i live. Jeg får kriller i maven af hvor sjovt det er at det kradser i halsen, dunker i hovedet og kroppen der føles øm. Jeg bliver forelsket i tanken om alle de dage hvor min næse ikke lækker væske på den her måde. Eller alle de dage hvor min krop gerne vil ud af sengen og hvor jeg ikke kun går og spekulerer i urtete. Jeg jubler over hvor tilfreds jeg faktisk normalt er med mit helbred.

Det er en ufattelig morsom oplevelse at være menneske. Vi oplever så meget glæde og så meget lidelse at vi alle sammen kunne skrive store episke romaner om vores liv her. Hver eneste dag bliver jeg åndeløs af taknemmelighed over at få lov til at være her. Jeg er megaheldig overhovedet at have en næse der kan pudses!

Forkølelse og forelskelse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.