FØLER DU DIG VÆRDIG?

Uværdig

Den mest ødelæggende kraft, der findes på jorden er menneskets følelse af ikke at være værdige nok til at være her. Når mennesker føler sig værdige, føler sig lige med andre og føler sig elskede, så opfører mennesket sig altid totalt eksemplarisk og megadejligt.

Det er når vi tror, at vi ikke er noget værd, at vi føler, at vi bliver nødt til at vende den destruktive følelse væk fra os. Fordi den er så barsk at være i for os selv. Det bliver et mystisk regnestykke, som handler om, at vi tror, at hvis smerten bliver vendt væk ud fra os, så bliver den fortyndet og forsvinder fra os selv. Men alle som har prøvet at være mindre end venlige over for andre, ved at det ikke virker sådan. Følelsen af at være uværdig vokser i takt med, at den bliver rettet ud mod andre.

Tror du på værdigheden i dig?

Når vi ikke tror, at vi er noget værd, så giver vi andre skylden. Når vi ikke tror vi er noget værd, så mister verden omkring os sin værdi. Vi tror, at når vi ikke selv er noget værd, så er verden som vi kommer fra det heller ikke. Og vi tror derfor, at vi kan behandle verden som vi behandler os selv, med respektløs hårdhed.

Vi tror, at vi kan eller skal behandle andre sådan som vi behandler os selv. Den vold vi udøver imod os selv på en daglig basis, når vi ikke føler os værdige nok til at være her, den vender vi ud af. Det kan både være i form af rigtig fysisk vold mod andre eller tanker og ønsker om det. Det kan være psykisk vold som skældud og hårde ord mod dem, der er omkring os. Det kan være vold mod dyrene ved den måde de bliver behandlet på og i sidste ende slået ihjel for at blive spist. Det kan være vold mod planeten og miljøet, i form af en ligegyldig respektløshed i måden at være tilstede i verden på.

En uværdig opførsel dækker over alle former for vold på og den måde vi er i verden på, er et direkte spejl på hvordan vi oplever os selv. Behandler vi verden som et værdigt sted? De andre mennesker? Dyrene? Miljøet Uværdig opførsel handler kun om en tro på netop ikke at være værdig nok til at være her.

Føler du dig værdig? Gå med værdighed. Både i overført betydning, men også helt lavpraktisk i dit liv. Vær venlig og vær kærlig. På billedet er jeg på vej ud i skoven for at samle lidt af naturens gaver ind: Svampe.

Gå med kærligheden

Prøv at lege med tanken om, at du er ønsket her. Det kan faktisk være en ret vild tanke for mange. Pludselig at begynde at tro, at de egentligt er ønskede. Forestil dig at planeten faktisk ikke har noget imod dig. Hvad nu hvis vi kan gå så vidt som til at lege med tanken om at ikke nok med, at du er ønsket, du er også mulig at holde af. Hvad nu hvis du faktisk er holdt af? Hvad nu hvis du er elsket?

Læg mærke til, hvornår du opfører dig på en måde som du ikke er lige stolt af. Hvad var dine tanker om dig selv lige før det eller hvordan havde dine tanker været om dig selv den dag? Jeg vil godt vædde med, at det ikke er muligt, at sparke til en forbipasserende hund på gaden, hvis du er i dig selv. Er fyldt med kærlighed og en følelse af at være god nok og værdig nok.

Kan du hjælpe andre med at føle sig værdige? Kan du se ægte på dem og se skønheden i alt det vi kender som imperfekt. Kan du se dem og dig, som lige dem I skal være? For det kan aldrig være anderledes end, at vi alle er dem vi skal være lige nu.

I den accept af, at vi alle er hvor vi skal være. I den kærlighed til det sted, vi er, der er det muligt at opføre sig værdigt, fordi det er det vi er.

Du er værdig, du er elsket

Vi er værdige, hver og en af os. Hvis du møder nogen som føler sig uværdige, måske dig selv, så vær venlig at minde dem og dig selv om det modsatte. Igennem din væremåde, dine ord, dit smil og blik.

Jo flere værdige mennesker vi er her, jo flere som føler sig elsket, jo flere som kan mærke dybt ind i deres kerne, at det er meningen at de skal være her lige nu, jo større mulighed er der for at fjerne lidelsen på jorden. Når vi fjerner den fra os selv, så fjerner vi den også fra resten af verden.

Al forandring starter i dig. Hvis verden er et grumt og uhyggeligt sted, så ved du hvad der er at gøre. Elsk dig selv til du føler dig værdig nok til at være hjemme på denne planet lige nu og se så hvordan din kærlighed til dig selv, skaber flodbølger af forandringer omkring dig.

Læs mere om hvordan du finder nøglen til at forandre alt i dit liv via accept, ansvar og kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.