Er du også lidt dum? Tillykke!

Igennem lang tid er et stærkt, intelligent sind blevet hyldet og set som det ypperste i vores samfund. Der bliver set ned på dem som ikke er de skarpeste knive i skabet, som ikke har opfundet tallerkener med dybde i, som er lidt tabt bag en bil, eller hvad det nu alt sammen hedder. Der er ingen status i at være en lille smule dorsk.

Vi ser op til dem som er kloge, dem med masser af viden i deres hjerner, dem som kan argumentere, være rationelle og skarpsindige. Men os, som har lidt dorske hjerner, vi har en anden og meget større fordel, end de meget kloge mennesker har. Det er nemlig sådan, at en meget klog hjerne også oftest er meget stærk. En meget stærk hjerne er lig med et meget stærkt sind og det sind, det har sværere ved at opleve det Guddommelige i livet, sådan som et mere blødt og medgørligt, lidt naivt og dorsk, sind gør det.

Der er ingen skam i, ikke at være vildt skarp i sin hjerne. Faktisk er det hele omvendt. Sådan er det med det meste af det, vi tror er sandt. Vend det hele om og du vil se hvad der virkelig er sandt i verden. Det er faktisk meget klogere og smartere, at være en lille smule langsom, end at være skarp i sin hjerne. Ved at være lidt dorsk, så kommer dine andre sanser meget mere til sin ret. Fx din intuition, som kan have meget svære kår under en stærk hjernes regime.

Hvis det endelig er synd for nogen, så er det dem der har så travlt med at være kloge, at de glemmer at nyde spurvene på hustaget, solens stråler på skyerne om aftenen. Dem der er så kloge, at de mister deres bløde barnehjerte i en stræben efter viden og accept fra det samfund, vi er blevet programmeret til at passe ind i. At være klog og at være vis er ikke det samme. Visdom kommer fra hjertet, intuitionen, fra din sjæl.

At være meget i sit hoved, er ofte et forsvar. Det er en måde at gemme sig bag viden på, i stedet for at være sårbar og tale ud fra følelserne i hjertet og fra intuitionen. Alle kan lære udenad, nogen er rigtig gode til det og gode til at sætte den viden sammen med det andet de ved. Det er dejligt og naturligvis brugbart i rigtig mange situationer. Hold dog øje med om din viden bliver et skjold du bruger mod verden omkring dig, i stedet for at være sårbar og tale ud fra hvem du er og hvordan du har det. Og hold nøje øje med, om dit stærke sind også har medført at du er blevet kynisk og sarkastisk. Sarkasme er ikke humor, det er den laveste form for sjov man kan lave og vidner i virkeligheden om at man er så “klog” at man bliver dum af det. Pas på den fælde. Ved at være en lille smule dum, så åbner verden sig for dig på en anden måde. Du bliver i stand til at se igennem lagene, fordi du ikke på forhånd har defineret hvor de er, for du ved og har accepteret, at du i virkeligheden intet ved om den verden vi er i.

Hvis du er meget klog og har et meget stærkt sind, så øv dig i at gøre ting hvor du slapper mere af. Leg med børnene, grin, tag en tur på rutsjebanen, mærk dit hjerte og sæt dig i kontakt med den viden det indeholder. Det er den eneste sande viden der er og mens din viden fra dit hoved kan være god nok på arbejdet, så er det også det eneste sted den virkelig er brugbar. For mellem ægte mennesker og i ægte relationer, vil du opdage at du får mest applaus ved at tale ud fra hvad du føler om verden og hvordan det føles for dig, at være tilstede i den.

Alle os andre, halvdorske og smådumme, vi sidder ved bålet og fortæller historier som vi selv har oplevet, gennem et liv brugt med hjertet og intuitionen først. Vi fortæller om kærlighed, latter, eventyr og sug i maven over alle de steder vores intuition har bragt os og hvilket flow det har givet os i vores liv.

De kloge voksne har fået fortalt at Kejseren har smukt nyt tøj på, så det ser de og beundrer. Men barnet som ikke har taget den viden til sig som sand, ser Kejseren for hvad han er, en nøgen mand i et optog. Vær det barn. Se sandheden, stil spørgsmål ved hvad du har fået fortalt er sandt, tro på at det du ser, det er virkeligheden. Det er smukt at være lidt dorsk, lidt “daft”, det holder dig ydmyg overfor livet og vidunderne det er fyldt med. Hvis du heller ikke er den klogeste i klassen, så stort tillykke til dig. Glæd dig over at du har et stort forspring i forhold til at arbejde med spiritualitet, din sjæl og din intuition.

2 Comments

 1. Jacob Puggaard-Müller
  16. februar 2021 / 23:10

  jeg har længe ventet at høre det. Jeg betegnes som lidt dum, men det passer jo ikke med følelserne…

  plejehjemmet “bryggergården”,,Alsgade 15 , i valby
  Tlf 38886548

  • Anja Dalby
   Forfatter
   17. februar 2021 / 11:20

   Kære Jacob

   Tusind tak for din kommentar. Nej, det er bestemt ikke skidt at være lidt ‘dum’. Min erfaring er at det faktisk kan være en lettere indgang til følelserne, som i min optik, kan lære os rigtig meget om os selv. Det rationelle sind kan kun tage os så langt. Det er vidunderligt til at regne ting ud med. Hvordan bygger man en bro f.eks. Men det rationelle sind som bliver så hyldet i vores tid, har bestemt også sine begrænsinger. Følelserne kan lære os så meget mere om os selv og om hvordan vi kan navigere i verden.

   Tak for din åbenhed og dit mod.

   Mange kærlige hilsner

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.