ELSK!

Du har sikkert læst de artikler der har floreret om hvad mennesker fortryder, når de ligger på deres dødsleje og tænker tilbage på deres liv. Det der står i de artikler er at det mennesker fortryder, er naturligvis ikke alle de ting de gjorde, men alt det de ikke turde.

Alle de gange vi blev bange og trak os af frygt for at blive såret. Alle de gange vi ikke gav af os selv 100%, men holdt os selv tilbage, fordi vi var nervøse over at være for meget, for vilde, for elskende.

Det er ikke muligt at elske fuldstændigt betingelsesløst hvis vi ikke elsker os selv. Selv i forhold til vores børn, så kan vi mærke at vi ofte sætter regler og betingelser op for at de kan modtage vores kærlighed. De skal opføre sig på en bestemt måde, gøre som vi forventer, for at vi vil elske dem. Heldigvis er det sådan med børn at vi er bedre til at glemme de betingelser end vi er med andre mennesker, ellers ville det være endnu mere traumatiserende at vokse op end det trods alt er.

Når vi lærer at elske os selv fuldstændigt uden betingelser, så elsker vi også andre på samme måde. Vi giver vores børn plads til at være dem de er, uden at stille krav som de skal opfylde for at være værdige til vores kærlighed. Vi elsker andre voksne på samme måde også. Vi kan lade vores venner og partnere være som de er, se på det de indeholder med venlige øjne, med omsorg for det de er gået igennem. En ømhed overfor deres forskellige spøjse sider, en respekt for deres rejse og en anerkendelse af storheden i deres liv, uanset hvordan de er og har været.

Det kan vi gøre når vi ser på os selv på samme måde. Når vi ser på os selv og vores egen vej her, med blidhed og et kærligt hjerte. Når vi viser ømhed overfor vores egen frygt, som gør at vi nogle gange reagerer mere eller mindre uhensigtsmæssigt. Når vi kan sige undskyld og tilgive os selv og stadigvæk se os selv i øjnene i spejlet og smile og sige “jeg elsker dig og jeg er her altid for dig, du er god nok”.

Fortrydelse må være så smertefuld en følelse at gå herfra med, for selvom vi ved at vi altid kun gør det bedste vi har lært, så må det være svært at ligge lige der og skulle til at arbejde nok med selvkærlighed til at vi kan tilgive os selv, for ikke at have elsket os selv nok i dette liv.

Start nu. Elsk dig selv fra nu af. Du er hverken værre eller bedre end andre mennesker. Ingen er så mørke at de ikke fortjener at blive elsket betingelsesløst. Se på dig selv med det Guddommeliges øjne. Der findes ikke fejl og der findes ikke perfekt. Det er bare skøre begreber vores egoer har fundet på ud fra et frygtsom udgangspunkt. Der findes kun kærlighed. Så elsk dig selv lige nu, hele tiden lige nu, så vil fortiden heale sig af sig selv, gennem din kærlighed til dig selv i nuet.

Giv dig selv den gave det er at vide, at fremtiden indeholder ikke længere muligheden for fortydelse. Elsk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.