Du er ikke alene

Du er ikke alene om at være blevet holdt udenfor, at være bange for at blive det igen. Du er ikke alene om bevidst eller ubevidst resten af dit liv, at prøve at passe ind så godt du kan, for at se om du kan undgå ensomhedsfølelsen, der føltes så forkrøblende, da du mødte den første gang i din familie, i skolen, i sociale sammenhænge.

Prøv for sjov at tænke at du er god nok som du er. At du var god nok som du var dengang. At der er en koloenorm styrke i at være anderledes. At være underlig. Prøv at acceptere at du er underlig.

Hvis du læser med her, på denne blog, så vil jeg godt vædde min gamle hat på at du ikke er helt som alle andre.

Det kan godt ske at du engang imellem falder i og køber en Kählervase og prøver at passe ind. Men inderst inde ved du godt at det bare er spil for galleriet, for du har ikke en skid interesse i porcelæn, du ønsker dig allermest inderst inde frihed til bare at være dig selv, med alt hvad det indebærer.

At ønske sig frihed er ikke normalt, bare så du ved det. Rigtig mange mennesker ønsker strammere greb, mindre kasser, at leve deres liv i frygt for forandringer og ægte indre sandhed. Så hvis det du inderst inde ønsker dig, er at turde være dig, med med alt hvad det måtte indebære af spøjse personlighedstræk, så er du anderledes og det er faktisk virkelig vigtigt at erkende og acceptere at du er totalt mærkelig, virkelig bonkers, helt tosset, at det er fantastisk og at det er lige præcis det du skal hylde hver eneste dag af dit liv. At du er anderledes, at du ikke passer ind, at du brænder af ild, letter af luft, tuder af vand og kan være tung som jord. At du er lige præcis som du er, at der ikke findes nogen som helst der er lige som dig. At du er kreativ på den måde du er det på, at du udtrykker kærlighed og glæde sådan som du gør det.

Vær endelig ikke bange for at være dig. Frihed starter i det indre og når først det går op for dig at du er total mærkelig, at du alligevel aldrig kommer til at passe ind, så bliver du endnu mere fri til at bevæge dig væk fra de ret stive rammer og idéer vi er gode til at sætte op for hinanden.

Når man begynder at bevæge dig væk fra at ville passe ind, så kan man godt blive bange for at blive alene, for det er sådan man tidligere er blevet straffet for ikke at være som de andre. Man er blevet lukket ude af familien, af omgangskredse, sat udenfor klassen. Udelukkelse fra fællesskabet er en effektiv straf, det føles virkelig ikke særligt rart og de fleste mennesker vil gå meget på kompromis med deres person, for at undgå den følelse. Men her hvor du læser nu, her er der mange ligesom dig. Der er mange anderledes mennesker, som leder efter en anden vej. Som leder efter en vej hvor de kan være fri til at være sig selv, tro og tænke det de vil uden at blive latterliggjort. Uanset hvad det måtte være.

Som leder efter måder hvor de kan udtrykke sig frit og kreativt uden at blive dømt som forkerte, alene af den grund at de har lyst til at udtrykke sig. Men du skal vide at vi er mange som er virkelig mærkelige. Som er blevet sat udenfor masser af gange og som nu bare går selv, for et fællesskab hvor der er ikke er plads til at være præcis som man er, det er alligevel ikke værd at være en del af.

Du er ikke alene. Tro mig. Vi er virkelig mange der er pisseunderlige og som overhovedet ikke passer ind. Det bedste du kan gøre for dig selv er at rette ryggen i al din særhed og passe på dig i al din nørdethed, følsomhed, skøre kreativitet og sjove udbrud. Bare vær dig. Så er vi andre os og i det fællesskab er vi fri til at være os selv i tryghed.

Vær stærk. Vær kriger i dit eget liv. Gå med rank ryg og glæd dig over at du ikke er ligeså bange som alle andre, at du er modig nok til at være dig selv. Du er skidesej og vi er mange der har din ryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.