Det du ikke kan lide i andre er kun dig selv

Verden bliver til et trygt og godt sted, når du ser at alt hvad der er her, er dig. Her er ikke andet.

Her er dig og mig og det kommer ud på det samme. Vi er et. Alt hvad du møder udenfor dig, er en refleksion af dig selv.

Hver gang du elsker andre og synes de er de smukkeste og skønneste mennesker i verden, så er det dig selv du elsker. Så er det dig selv du er vild med og de sider i dig, som du ser.

Hver gang du hader andre og synes de er megatrælse og irriterende, så er det dig selv du hader. Så er det de sider af dig selv, som du ikke har lært at elske endnu, som du ser.

På den måde, så bliver verden til et kærligt og venligt sted. For ingen kan være så ubehøvlede, at de ikke kan elskes, når du ser i dig selv, hvor det er du er ubehøvlet og du opdager grunden til at du er sådan.

Når du kender dig selv rigtig godt, så kan du ikke andet end elske det du ser i dig selv. Når du elsker det du ser i dig selv, så elsker du også det du ser i andre.

Vi er alle et

Vi er alle et. Vi er samme bevidsthed som oplever hvad det vil sige, at være menneske her lige nu. Når du ser alle andre som dig selv, som din bror, din søster, din mor og far, som dig, så elsker og tilgiver du meget nemmere.

Ordet tilgivelse bliver overflødigt for det antyder, at der kan være sket noget der var forkert. Det er der ikke. Alt er et. Dommene om godt eller skidt, kan altid kun komme fra egoet.

Stille og roligt i arbejdet med at elske alt hvad vi indeholder, bliver egoet trygt og slipper grebet. Der er ikke længere noget at passe på, og det har jo ellers altid været egoets fornemste opgave, at passe på os. Men når vi lever i fred og tillid til os selv og dermed til verden, så render egoet ud og hopper i sjippetov og vi kan slappe af og nyde livet uden at bekymre os om, hvad det nu kan finde på af ballade.

Alt hvad vi kender som vrede, selvretfærdighed og arrogance slipper. Det samme gør offeret og at det skulle være synd for os. Tilbage er kun en uendelig omsorg for os selv, en venlighed beyond venlighed.

Der hvor kærlighed virkelig giver mening og kan forandre verden. Fordi vi har opdaget, at det var det vi var hele tiden. Kærlighed og ikke andet. Når vi opdager at det er det vi er. At vi kun er kærlighed, så ser vi at alle andre også er det og så er vi frie, til at være ligeså kærlige overfor os selv og dermed verden, som vi i virkeligheden hele tiden har haft lyst til at være.

8 Comments

 1. Ekkir
  13. september 2019 / 12:34

  Tak for stof til eftertanke. Jeg har mod på at give mine skyggesider kærlighed – for måske de vil blive mere ‘artige’ så.

  Rigtig god weekend til dig, din inspirerende kvinde :)

  • Anja Dalby
   Forfatter
   15. september 2019 / 12:33

   Alle bliver sødere af kærlighed! Det er så vigtigt at huske, at ofte når vi tænker på andre mennesker som har det svært og reagerer og handler på uhensigtsmæssige måder, at så kan vi ret nemt se at det der ligger til grund for deres ‘uheldige’ mønstre er mangel på kærlighed. Det er præcis det samme i os selv. Så vejen frem er at elske hele baduljen og virkelig acceptere, at det her er OGSÅ mig! Idéen om at vi skal være de her perfekte væsner, spænder så meget ben for vores trivsel. Når vi begynder at elske det hele, så får vi det meget bedre og skyggerne bliver nemlig ‘artige’. De har ingen grund til at være uartige mere, for de får den kærlighed som det til at starte med, var det som det hele handlede om …

   Tusind tak for din kommentar!

   Mange kærlige hilsner

   Anja

 2. 3. august 2017 / 13:14

  Du gør dig fine tanker og overvejelser – jeg har læst nogle artikler. – Og så tror jeg også (håber), at der er mange der læser med. Uden at kommenterer.

  God dag – Hilsen Jan

  • Anja Dalby
   Forfatter
   3. august 2017 / 13:21

   Kære Jan.

   Mange tak fordi du tager dig tid til at kommentere og mange tak for dine ord.

   Jeg har jo adgang til statistikken her på min hjemmeside og jeg kan se at rigtig mange mennesker læser med. Det er dejligt og gør mig meget glad, men det er også altid rigtig rart med en kommentar, så jeg kan mærke at det er ægte mennesker ligesom mig selv der også sidder og læser med. Så tusind tak.

   Mange kærlige hilsner

   Anja

   • 1909abcde
    16. november 2017 / 17:27

    Hej Anja. Dejligt at læse dine artikler. Jeg kunne godt tænke mig at du ville give et eksempel på det med at vi er som andre. Hvis jeg nu oplever at være irreteret på et andet menneske fordi vedkommende feks er misundelig. Så ser jeg altså den side som jeg selv besidder. Når jeg så oplever den side i mig selv så skal jeg lære at acceptere den og hvad mere skal jeg gøre . Jeg er jo ikke glad for den side og vil gerne kunne ændre det. Nå håber du forstår. Go dag.
    Kh ej.

    • Anja Dalby
     Forfatter
     26. januar 2018 / 16:04

     Kære Erling
     Først, undskyld at jeg først har set din kommentar nu! Jeg har haft lidt problemer med min hjemmeside, så derfor er jeg ikke blevet underrettet om at du havde skrevet. Det beklager jeg!

     Første skridt til at ændre noget, er som du skriver accept. Så først acceptere, at du altså også selv er sådan en som bliver misundelig, siden du bliver irriteret på andre der er det. Ligesom du skriver.

     Næste skridt er at holde af den side i dig. Vær omsorgsfuld overfor den og ikke være flov over den, sådan som vi tit er i forhold til vores “skyggesider”. Så når du så har accepteret at sådan er du også, du er et helt almindeligt menneske som kan blive misundelig, ligesom alle os andre, så kan du begynde at holde af den side, vise den side omsorg. Ligesom du ville gøre med et lille barn, som er hysterisk. Berolige den misundelige side, altså faktisk vise den kærlighed.

     Der starter arbejdet med at elske hele dig. Også det i dig, som du måske har oplevet at du skulle gemme væk, fordi verden omkring dig ikke synes det var så køn en side.

     Så næste gang du bliver irriteret på et andet menneske, over at det menneske viser f.eks. misundelse, så kan du tænke: Hvor dejligt, sådan er jeg jo også! Vi er HELE mennesker alle sammen, med alt hvad det indebærer. Og at alt giver mulighed for udvikling, så din irritation bliver til en gave i stedet for en ubelejlig og træls følelse. En gave til at lære dig selv endnu bedre at kende.

     Håber det gav svar på dit spørgsmål Erling og ellers er du meget velkommen til at skrive igen. Og mange tak fordi du gjorde det iøvrigt. Det er jeg rigtig glad for.

     Tak og mange kærlige hilsner

     Anja

 3. Laila
  24. februar 2017 / 18:54

  Fine ord.
  Tak, Anja.

  Kærlige hilsner fra Laila

  • Anja Dalby
   Forfatter
   27. februar 2017 / 09:16

   Og tak Laila fordi du læser med og kommenterer! Mange kærlige hilsner i retur, Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.