DER ER IKKE NOGET GALT

I går stod jeg og tænkte på, da min søn var lille og ikke var vild med at gå i skole. Og jeg tænkte på hvor hårdt det var for ham at have det sådan. Hvor hårdt det var for mig og hans far. Vi var alle sammen desperate for at finde løsninger på, hvordan han kunne blive glad. Skolen, forældrene, ham selv.

Det næste jeg så tænkte var at jeg ville ønske, at jeg dengang havde vidst, at der ikke var noget galt. Det at jeg troede at der var noget galt, enten med min søn. Med skolen, med lærerne, med os som forældre, gjorde at det var umuligt for mig at se situationen klart.

I dag da jeg stod op og så mig selv i spejlet, så opdagede jeg en ny rynke. Den er kommet ved min overlæbe og jeg kan se at folden i huden opstår når jeg spidser læberne. Så det er altså en kysserynke.

Jeg så også på min mave at jeg spiste bærcrumble kl. 23 i går aftes. Min mave havde stadig bærform.

Fejlfinding

Min søn er stor nu og selvom han stadig går i skole, så arbejder han også. Han skrev glad for lidt siden at han lige havde fået 3 vagter i weekenden. Inden jeg skrev tilbage at han skulle huske sine skoleafleveringer også, så bremsede jeg mig selv, for jeg kom i tanke om at der ikke er noget galt.

Kysserynken, bærmaven, uroen i barndommen, vagter i Kiwi. Alt er som det skal være.

Det betyder ikke at tingene ikke kan ændre sig. At jeg stopper med at spise crumble så sent om aftenen fx. Eller at der skal handles, på at et barn ikke trives i sin skole.

Men når jeg slipper den allerførste tanke jeg får om FEJL! At her er noget der er helt tosset. Her er noget der ikke er som det skal være. Om det så er en ny rynke, eller om det er mine tanker om mig selv som mor. Når jeg slipper tanken om fejl, så er jeg på en helt anden måde.

Tanken om at her er noget galt, enten med mig selv, mit barn, med samfundet og skolerne, gør mig stresset og ked af det. Det er endnu ikke lykkedes mig at tage en god beslutning i den tilstand.

De gode beslutninger tager jeg når jeg er i ro i mig selv. Når jeg ser at ingen gør noget forkert. At alle gør lige præcis det de skal gøre, hvem skulle ellers gøre det? Hvis det ikke skulle ske, så ville det naturligvis ikke ske.

Og så kan jeg rykke og handle. Jeg kan se hvad det næste træk skal være når jeg er rolig. Når jeg er rolig, så er jeg kreativ, idérig og modig. Jeg har tillid og når jeg er i tillid, så ser jeg klart og jeg ser igen og igen at der ikke er noget galt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.