Den rigtige hjælp

Hvis jeg støder på ting i mig selv, som jeg kan mærke at det her får jeg nok brug for lidt hjælp udefra til at se på, ting jeg gerne vil arbejde igennem i mig selv og hvor det vil være rigtig fint at få en anden persons energi sat på, så begynder jeg at mærke ind i, hvem det er som kunne hjælpe mig.

Når jeg finder en som virker som den rigtige, så mærker jeg igen og igen. Venter på tegn og studerer nøje om der er noget som helst i den person eller det personen arbejder med, som ikke føles rart i mig. Hvis der er det mindste, så sætter jeg personen på pause mens jeg kigger videre. Måske opdager jeg så at det der ikke føltes rart i den anden, det havde noget med mig selv at gøre og at det kan være at jeg ubevidst er bange for at rykke mig. Men som regel, så bliver jeg på en eller anden måde, efter lidt tid bekræftet i, at det var rigtigt at det ikke lige var den person der skulle hjælpe mig.

Jeg er meget omhyggelig med at vælge dem jeg vil arbejde med, når det kommer til at arbejde med udvikling i mig selv. Det er ikke fordi jeg er arrogant omkring det, men jeg gider ikke noget pis. Når der er noget jeg gerne vil arbejde igennem i mig selv, så smøger jeg ærmerne op og forventer at personen jeg har valgt at give penge for at hjælpe mig, går til opgaven med samme mod og “no bullshit” attitude som jeg selv gør. Andre kan have brug for at vælge andre slags hjælpere, der måske går blidere og langsommere til værks og det er også rigtig fint. Vi er alle sammen forskellige.

Hvis jeg mærker noget der minder om ego-træk i den person jeg kontakter eller undersøger om de skal hjælpe mig, så er jeg hurtigt videre. Når jeg har brug for hjælp, så har jeg ingen interesse i at skulle være nødt til at forholde mig til et andet menneskes usikkerheder, der kan give sig udslag i fx hovmod, irritation, misundelse, griskhed, lyst. Listen er lang over mildest talt ret kedelige karaktertræk man skulle mene de fleste hjælpere måtte have arbejdet igennem i sig selv. Det er desværre ikke altid tilfældet, så mærk godt efter i maven, hvis du ligesom mig også bare gerne vil arbejde med dine egne ting, uden at være nødt til at skulle forholde dig til en andens lort også. Det er ikke det du betaler dem for og det er meget okay at gøre opmærksom på det.

Nogle gange går det meget hurtigt med at vælge en hjælper. Så kan jeg mærke lige med det samme at det her er rigtigt. Andre gange kan jeg være meget længe om at vælge, flere år kan jeg nogle gange se nogen an.

Med hjælpere, så mener jeg ikke kun behandlere af forskellig art. Men det er naturligvis oplagt at det kan være forskellig typer kropsbehandling, eller forskellige måder at arbejde med psyken, altså selvudvikling, som er det der skal til for at jeg kan arbejde noget i mig selv igennem. Andre gange er det en form for motion, en dans, et kursus, meditationsgrupper af forskellig slags. Og andre gange igen, så er hjælperen ikke en jeg forventer.

Det kan være en ven eller veninde, et familiemedlem, hvor man kan mærke at lige her, lige nu, her kan jeg åbne op omkring den her ting i mig. Lige nu er energien rigtig og ens ven eller familie, siger lige præcis de helt rigtige ord, som gør at man kan rykke sig. Man får en anden vinkel på det man er kørt fast i og man kan tage skridtet videre.

Der er masser af hjælp til os, hele tiden. Alle vegne. Vi skal bare åbne os for den, lade os guide af vores intuition og turde være ærlige både overfor hvordan vi selv har det og hvordan det føles i andre. Det er virkelig vigtigt at lære sig selv rigtig godt at kende og at rydde op i sig selv. Rigtig god fornøjelse, det er en vidunderlig rejse.

3 Comments

 1. Linda Regine Jørgensen
  11. august 2017 / 07:20

  Hej Anja synes det er utroligt at opleve at du og dine oplæg ofte rammer plet, lige der hvor jeg er. Jeg har lige i et par dage været medlem af en spirituel hjemmeside, som simpelthen gav mig så meget uro, utryghed, selvbebrejdelse, fordi jeg ikke føle jeg kunne flyve med på de højtflyvende ideer om at være spirituel. Jeg blev så ked af det, blev så dårlig. Og jeg har netop meldt mig ud i går. Fordi jeg ikke kunne rumme det. Så er det en velsignelse at læse dette indlæg. Som handler om at tage det roligt, og mærke efter. Tak fordi jeg herigennem blev bekræftet i at der ikke er noget galt med mig. Og tak for roen.

  • Anja Dalby
   Forfatter
   11. august 2017 / 07:34

   Kære Linda.

   Selv tak, mange tak fordi du læser med.

   Selvom jeg godt kan læse at det ikke var måske en speciel rar oplevelse at være medlem af den hjemmeside, så er det jo rigtig dejligt at du lyttede på din uro og meldte dig ud. Alt for ofte kan vi nemlig ignorere vores mavefornemmelse, fordi vi nemlig kan få tanken at det er os der er noget galt med og derfor må vi indrette os efter de andre.

   Jeg har selv været med i en del sammenhænge hvor jeg faktisk ikke har forstået et klap af det der blev talt om. Og jeg har på den konto følt mig meget dum og forkert. Nu tænker jeg mere, at hvis de begreber der bliver talt om ikke kan forklares til alle, så er de nok ikke til alle. Det vil sige at så er det okay at de ikke er til mig og jeg kan kigge videre efter de steder hvor fx. spiritualitet bliver forklaret på en måde som jeg forstår. Som taler mit sprog. På den måde er ingen forkerte, vi er bare ikke gode match og det er helt okay.

   Ha en dejlig dag og mange tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar.

   Kærlig hilsen

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.