Den kollektive skygge

Teksten herunder er blevet sendt ud med mit nyhedsbrev. Du kan skrive dig op til at modtage mit nyhedsbrev lige her. Så vil du for eftertiden modtage mine opdateringer på både mit eget arbejde, men også opdateringer på energien i det hele taget, direkte i din indbakke.

Kære Ven

Når du tænker på hvordan du arbejder med dig selv. At arbejdet er et cirkulært arbejde. Hvor du ser på noget i dig, noget der dukker op. Det kan være noget der føles mørkt. Svært. Hårdt. En skygge. Så ser du på det. Gør det bedste for at rumme det. At acceptere, at sådan er du også. Du gør det du kan, med de redskaber du kender og har ved hånden, for at arbejde det igennem du står i. Det du står i, som enten kan være noget i dig selv eller måske noget ydre.

Når du har arbejdet det igennem, så kommer der en følelse af forløsning. Et lille pusterum. En lettelse måske, over at heller ikke denne skygge, slog dig ihjel. Du klarede endnu en runde liv og du føler dig måske endda styrket og er næsten mindre bange, for at der kan komme en runde til.

Du ånder lettet op lidt tid, løber og griner i solen. Spiser is med dine venner, er glad og ubekymret. Så sker der noget igen, cirklen fortsætter. Noget som igen tvinger dig til at se indad. Se om bag ved glæden. Arbejde gamle ting igennem en gang til. Sådan er livet og det er de fleste af os med på. At arbejdet fortsætter. Løget bliver aldrig helt skrællet og det er okay.

Den kollektive skygge

Det er i mange mange år, blevet forudset, at den tid vi lever i nu på jorden, vil være en tid hvor ikke bare den enkeltes skygge kommer op til overfladen, men også den store kollektive. Om det er sandt eller ej, det skal jeg ikke kunne sige. Men på nogle måder giver det mening, at se det der foregår på planeten på den måde. At lige nu dykker den kollektive energi ned og mærker en skygge. For der er meget tyngde, rigtig mange steder.

Så kan der komme et pust af frisk luft senere igen, sandsynligvis efter nytår. Håbet om hvad det nye år skal bringe, giver en lettere energi. Men det betyder stadig, at vi samlet set energetisk, bevæger os stille og roligt nedad, i en spiral lignende bevægelse.

Det er ikke en ny bevægelse, den startede vel nærmest med den industrielle revolution. Men vi er nede og mærke hvor det kradser nu.

Jo “højere” vores bevidsthed er, jo mere kommer der også en desperation ind over den her nedadgående bevægelse. For rigtig mange kan se og føle det lyse i livet og i dem selv, i en helt anden grad end mennesker har kunnet tidligere. Væk er mange, af de almindelige udfordringer mennesket har stået overfor og derfor er der ro, til at mærke det lyse i os, på en helt anden måde end tidligere.

Et menneske af gangen kan vi ændre verdens tilstand

Derfor kan det næsten føles endnu mere grusomt, at det mørke også kan ses og mærkes så tydeligt. Fordi bevidstheden der mærker den tunge skygge, nu bedre er i stand til at mærke desperationen i og over mørket.

Det du kan gøre, det er at arbejde dig selv igennem. På den måde hjælper du os alle og dig selv inklusiv. Smøg ærmerne op og se på hvem du er. Hvad indeholder dit ego. Kan det transformeres til noget positivt? Det kan det som regel. Skæld endelig ikke dig selv ud mere. Det er bare benzin på egoets motor af frygt.

Vær hverken bange eller fordømmende, overfor mørket du mærker i dig selv, eller mørket du mærker i andre. Når dine øjne vænner sig til at se ind i det, så vil du opdage at de skygger du synes så uhyggelige ud på afstand, alle sammen stammer fra den samme historie. En historie om et lille barn, der bare gerne vil elskes. Så du ser ind i mørket og det skræmmer dig ikke mere, du bliver fyldt af kærlighed og omsorg for dig selv i stedet og med samme venlige blik, vil du se på mørket ude omkring dig.

Et menneske af gangen kan vi ændre tingenes tilstand. Med ro, venlighed og nærvær overfor os selv og andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.