Dead Man

“Sjælen er her på besøg og vender tilbage igen til stedet hvor alle sjæle kommer fra”, det er noget i den stil indianeren Nobody siger i filmen Dead Man, som nok er min ubetingede yndlingsfilm. Filmen er mærkelig, mørk, virkelig sjov og allerbedst, den rører et eller andet langt indeni mig, uden at jeg kan præcis kan sige hvad det er og hvorfor.

Det er nemt nok at blive viklet ind i livet, ind i hverdag, ind i drømme, ind i ønsker og længsler. Det kan være svært nok at blive viklet ud af fortidssorg, uopfyldte visioner, gamle sår og traumer.

Har du det godt? Sådan virkelig godt? Du er her i så kort tid, at du ligeså godt kan få det bedste ud af at være her. På et tidspunkt er du her ikke længere, så hvordan vil du bruge din tid her, lige nu, til at have det godt?

Engang vender du tilbage igen, til det sted vi alle sammen kommer fra. Måske sker det før du aner det. Du er bare en gæst her, hvad tror du meningen med dit liv er? Hvordan kan du nyde dit liv bedst muligt?

Det er nemmere at sige “pyt” til de ting der hænder os, hvis vi husker på at vi ikke er her for evigt. Når vi husker at vi kun er på besøg her, at vi virkelig er sjæle, vi er hverken ego eller emotioner, vi er sjæle der oplever et jordisk liv.

Hvad skal dit liv indeholde? Kamp, tænders gnidsel og tårer? Eller latter, elskov og fred? Slip alt det der ikke gør dig godt, tag alt det ind der får dig til at grine. Det er virkelig ikke så kompliceret, det er kun vores ego der tror det er det. Indeni jubler sjælen over overhovedet at få lov til at være her og opleve alt det magiske der er ved at være menneske. Grin af dig selv og alle de fjollede tanker du gør dig om fortiden og fremtiden. Grin af alt den smerte du frivilligt påfører dig ved at bekymre dig om alt fra aftensmad, til vejrudsigt og bukser der skal lægges op eller syes ud.

Livet er ikke svært. Livet er vidunderligt, magisk og eventyrligt og kræver kun af dig at du giver slip på alt det du troede du skulle holde fast i, for at være et rigtig menneske. Intet af det er sandt. Penge, status, magt, er ikke andet end illusioner skabt af egoet. Find ind til det der er ægte for dig, kræng illusionerne af dig og vær modig nok til at gå efter det der giver dig sommerfugle i maven og latter i hjertet.

William Blakes digte spiller en afgørende rolle i Dead Man, her kommer det fineste jeg kender af ham:

“To see a World in a Grain of Sand,
And heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour.”

Rigtig god weekend, rigtig dejligt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.