Brevkassen uge 33

Hej Anja,

Spændende med den her brevkassemulighed for at spørge dig om noget.

Jeg blev færdig med min uddannelse i december og prøver nu at finde ud af hvilken vej jeg gerne vil arbejdsmæssigt – men føler at jeg sidder lidt fast og at der er forskellige sider i mig som slås lidt i forhold til hvilken retning jeg skal gå, hvilket holder mig tilbage. Den ene side vil gerne følge hjertet og undgå kompromiser, den anden kunne godt tænke sig en tryg og stabil hverdag med tid til børnene og en sund økonomi, den tredje vil gerne bidrage konkret til at gøre verden bedre, den fjerde vil gerne folde vingerne helt vildt ud og gøre karriere….og så er der noget der hvisker at jeg skal indrette mig liv, så jeg og mine børn (og helst også min kæreste :-) ) hver vinter kan bo to måneder på Bali. Det er en drøm eller fornemmelse jeg har haft længe, uden at kunne se hvilke skridt jeg skal tage for at det kan blive en realitet, men det føles vigtigt. Jeg tror grundlæggende på at det er muligt, men jeg kan ikke se vejen derhen – kan du måske se hvor den starter? Jeg tænker at dette spørgsmål hænger sammen med hele situationen, så derfor er det det jeg gerne vil spørge om konkret.

De bedste hilsner A.

Kære A.

Da jeg kommer ind i rummet hvor jeg skal møde dig, da står du der allerede. Du lyser af styrke og jordbundethed, men ikke på en tung måde, på en meget kraftfuld måde. Du står med spredte ben, armene ned langs siden, men let ude fra kroppen. Du har bare tæer, der er blade og kviste i dit hår, det er noget du har dekoreret dig med. Dine øjne lyser af ro og en stor tillid til dig selv. Du smiler ikke, du er heller ikke sur, dit ansigt er bare helt i ro. Du er nøgen. Du er ikke bange for at blive set som den du er, du har ikke noget at skamme dig over eller noget du vil skjule. Du er dig og det er du helt okay med at være. På en måde som ikke kommer fra egoet, men en accept dybt i dig selv af, at det er okay at være lige præcis dig. Du har en virkelig god kontakt med naturen, den følger dig uden at du behøver gøre det store for at styrke den kontakt eller bevidstgøre den, du er naturen og naturlig og det er integreret på en meget smuk måde i dig.

Jeg ser dig stå foran alle de her veje du fortæller mig om. Jeg ser de fire veje, ser en vej der hedder karriere-vejen, ser en der hedder hjerte-vejen, ser en der hedder at-bidrage-vejen, ser en der hedder den trygge, stabile vej. Jeg ser dig prøve at gå lidt ud af de forskellige veje. Du prøver først karriere-vejen, men vender om. Vejen er ujævn og føles utryg for dig. Den er ligesom grå i det. Du kan godt gå af den vej, men jeg ser at hvis du skal gøre det, så skal du arbejde meget med at holde fast i dig selv. Den vej kan du godt gå, den vil matche en sorg du har i dig, en følelse af at være utilstrækkelig, af ikke at være helt elsket som den du er. Hvis du kan mærke at det ville være godt for dig at arbejde det igennem, så kan du gå den vej. Altså vælge noget som kun er ud af ydre ting, en vej hvor bedømmelse og karakterer på de ydre ting eksisterer. På den vej ser jeg at du nu har klædt dig på. Du er ikke længere nøgen, men har klædt dig i tøj der beskytter dig. Det vil sige at det nok vil være en vej hvor du vil føle dig utryg, det betyder ikke at det ikke kan ændre sig, længere fremme af vejen, men den vej vil kræve at du giver lidt køb på dig selv og altså ikke kan være dig selv 100% med alt hvad du står for.

Nu ser jeg dig vende om og gå af hjerte-vejen. Hjerte-vejen er smeltet sammen med at ville bidrage-vejen. Du føler en stor omsorg for verden omkring dig og er meget passioneret omkring at ville gøre en forskel. De to veje smelter nu sammen med den fjerde vej, den trygge vej. Det er nu en stor bred vej, den er lys og let at gå af. Du går også nøgen på den. Det er godt. Du har endda pyntet dig endnu mere med nogle blomster nu.

Jeg er faktisk ikke sikker på at den her vej har en direkte kontakt med den uddannelse du lige har afsluttet. Eller den har en kontakt, men det er som om det er på en anden måde end du havde tænkt dig. Det er ikke fordi der ikke kommer bump på den her vej, men der er så meget mere plads til dem, så de føles ikke nær så svære, som ovre på karriere-vejen. Jeg ved ikke helt om jeg kan forklare det ordentligt, nu prøver jeg. Den her vej, den ligger ikke sådan lige i forlængelse af din uddannelse. Det er som om du skal se ud over dit fag. Det der kan være din udfordring her, er en tristhed over ikke at bringe din uddannelse i spil, på den måde du havde tænkt dig. Men der kommer ro, lys og luft, som du vil sætte mere pris på i det lange løb. Og i modsætning til karriere-vejen, så ser jeg altså, at den her vej sagtens kan ende ud i at tage ud og rejse. Karriere-vejen har ligesom en masse bremser hæftet på sig. Som vil holde dig her. Det er nærmest som om der er modhager på den vej. Hjerte-vejen puffer dig nærmest fremad, du får meget energi af at gå på den vej. Det er altså som om den er så stor, fordi den er lagt sammen af 3 veje, at luften gør at du kan tænke tanker om at rejse og skabe mulighederne for det. Du skal ikke kæmpe for at være dig her, det betyder at du har overskud til at se udover din hverdag og drømme om eventyr, på en måde som jeg ser vil være svær for dig på karriere-vejen.

I morges da jeg tænkte på din læsning, kom jeg i tanke om at have læst om Karen Kingston, at hun bor et halvt år af gangen på Bali (tror nok det er sådan det er for hende). Det jeg kom i tanke om, var at jeg havde læst at hun havde skrevet at der ikke var andet i det, end at gøre det. At bestemme sig for at det var det man ville og så rejse derned og bo der. Sværere var det ikke. Jeg kender ikke noget til Bali, faktisk er jeg ikke engang sikker på at jeg ved hvor på jorden det er. Men det mærkes altså som om at den sidste vej kan give dig plads og rum til at skabe et liv hvor det er muligt at rejse derned.

Nu har du nogle store Hawaii-blomster i håret. Du har en bikini overdel på og et klæde om livet. Jeg tror du skal tage den længsel efter Bali alvorligt. Det føles meget som du er hjemme der. Som om en del af dig falder helt til ro og du får plads til at tænke over dit liv og hvad det er du vil med det. Måske er det faktisk Bali som kommer først. Og ikke de her veje. Ofte er det helt omvendt af hvad vi tror. Hvis du prøver at vende det om, så du tænker at du vil prøve at bo på Bali, hvilke veje skal du så gå for at komme derhen? Du vil meget nemmere kunne manifestere løsningerne om at rejse til Bali, når du slipper tanken om at skulle gå af nogle bestemte veje for at nå derned. Hvis du nu ser Bali ligge lige foran dig, og bagved ligger alle de veje du kan gå, det tror jeg er et mere præcist billede af hvordan tingene i virkeligheden er. Og så føles det som om at det giver sig selv, hvilken vej du vil gå bagefter Bali, om det måske er et sted du vil blive, rejse til Danmark igen og arbejde hen imod at besøge igen, eller om det er noget helt treide der sker.

Nu siger jeg farvel til dig i læsningen A, du går på en varm strand og smiler, der er nogen som kalder på dig, du vinker og griner til dem. Hvis du bestemmer dig for at gå efter Bali, så er der ingen hindring for at dine børn og din kæreste kan komme med, billedet er helt roligt og i harmoni.

Jeg skriver mens informationerne kommer til mig, så det går meget stærkt med at skrive ned, hvis der er noget der virker uklart så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Alt er skrevet så rent som muligt og uden antagelser af nogen slags. Mange tusind tak til dine hjælpere og mine.

Kærlig hilsen

Anja

Feedback på Brevkassen Uge 33: “Kære Anja,
Tusind tak for læsningen, der er mange ting der vækker genklang. Der skete det lidt sjove her til formiddag, at da jeg kom ind ad havelågen efter at have kørt min datter i børnehave, og egentlig var på vej ind til computeren for at skrive en ansøgning, fik jeg en indskydelse til at lægge mig på vores store gynge som hænger i et træ, og tage sko og strømper af og plante fødderne på jorden imens min krop blev gynget. Så lå jeg der et stykke tid og kiggede op i trækronen, indtil jeg følte mig klar til at gå videre med dagen. Da jeg så gik indenfor og tjekkede min mail, var læsningen fra dig kommet. Jeg havde egentlig glemt at det var her til formiddag du ville lave den, men det var dejligt at der var ”noget” der mindede mig om lige at mærke lidt indad. Jeg tænker at den følelse jeg havde der på gyngen, svarer ret godt til din beskrivelse i starten af læsningen. Det gør mig meget tryg at du ser styrke og jordbundethed og kontakt til naturen – det er dejligt at vide at jeg har de ressourcer at trække på, når jeg møder udfordringer.
Jeg kan godt genkende de ting du skriver om de forskellige ”veje” og det er rigtig skønt at få præciseret de lidt vage fornemmelser jeg selv har haft omkring det, med dine klare beskrivelser.
Dejligt at få sat ord på de forskellige udfordringer der kan være, og at du har alle nuancerne med – og jeg bliver rigtig glad for at læse at du ser hjerte-vejen, det med at gøre en forskel, og trygheden smelte sammen til én vej.
Der var mange ting i din læsning som rørte mig, fordi jeg føler du ser nogle ting som jeg også har hørt mit indre hviske, men har svært ved at stole på er sande. Jeg blev helt rørt over at du skriver at jeg skal tage min længsel efter Bali alvorligt og bare prøve det af – det føltes meget rammende. Og lidt skræmmende, men på en god måde.
Efter jeg havde læst din beskrivelse af læsningen igennem nogle gange, kom der en stemme indeni mig som sagde noget i retning af: ”Det er tid til at give slip på de sidste rester af følelsen af at skulle være noget andet end den jeg er.” Det føltes som om det ikke var spor svært, at det bare handlede om at lade det ske. Samtidig kom min søde kat hen og lagde sig til rette på mine fødder og spandt. Jeg tror godt hun kunne mærke, at der var store følelser i sving. Stort og varmt tak for dine fine indsigter. – A.
P.S. Ja, jeg har læst en af Karen Kingstons bøger, men havde lidt glemt hende, og anede ikke at hun bor på Bali en del af tiden, så tak fordi du lige mindede mig om hende.”

PS. Hvis du har et spørgsmål du gerne vil have svar på via dine og mine åndelige hjælpere, så kan det sendes her i Brevkassen.

Hvis du ønsker en længere, større og meget mere uddybende læsning, en læsning hvor du som person også bliver meget mere beskrevet, så kan den bestilles her.

INSTAGRAM