At leve i en verden af zen buddhistiske supermodeller

Når alt i verden i virkeligheden er mig og når alt i verden i virkeligheden er dig, så åbner den sig på en måde som føles ret magisk. Magisk bliver næsten et tamt og lidt for brugt ord; Verden åbner sig på en måde som føles freaking brilliant!

Pludselig er alle mennesker meget smukke og alle er i fuldstændig zen. Når jeg er i mig, hele tiden, så er jeg tilstede overfor andre på en meget mere nærværende måde. End når jeg er ude i andre for at tilpasse mig dem. Så er jeg logisk nok ikke tilstede overfor andre. Og jo slet ikke overfor hvad der foregår i mig.

Når jeg er i mig og mærker alt det der foregår i mig af tanker og følelser, så kan jeg tage ansvaret for det. For jeg ser det og mærker det der er. Jeg er ikke længere bange for det der er, for jeg har set at det der er, bare er tanker og følelser, idéer og historier og intet som helst af det kan skade mig.

Når jeg oplever, ikke længere at være bange for noget af det jeg selv indeholder, så er jeg heller ikke bange for andre. I mødet med andre er jeg 100% tilstede og alt hvad det møde måtte bringe af tanker og følelser i mig. Det kan jeg undersøge og bruge, til at lære mig selv endnu bedre at kende med.

Frygten for egoet

Da jeg var yngre var jeg ikke bare træt af egoet i mig, jeg var rædselsslagen for hvad det kunne finde på. Lige pludselig blev det bange og snappede vredt af andre. Lige pludselig blev det såret og lavede en Maude i sengen i et par dage. Lige pludselig blev det rastløst og drak en flaske snaps. Jeg havde en følelse af konstant, at skulle gå og rydde op efter egoet. Et liv med evige moralske tømmermænd. Egoet gjorde noget underligt og jeg måtte leve med konsekvenserne.

Det var da jeg begyndte at forstå at egoet ikke er mig. At egoet er noget vi som mennesker bliver udstyret med for at kunne vokse op i denne her verden. Det var der jeg begyndte at kunne slippe skylden over overhovedet at have et ego. Da jeg kunne mærke, at jeg ikke var egoet, men en anden bevidsthed, så kunne jeg mere aktivt vælge at lade være med at gå ind i det egoet tilbød. Tanker og følelser som alligevel aldrig rigtig skabte nogen positiv bevægelse i mit liv, dem kunne jeg nemmere lade være i egoet og så observere dem nøgtern udefra.

Så begyndte jeg at kunne se det sjove i egoet og det var en ret stor ting for mig, eftersom jeg virkelig altid havde frygtet hvad det kunne bringe mig udi af problemer. Når egoet virkelig ikke er mig, så er det også så meget nemmere at grine af hvor åndssvagt det kan opføre sig. Det bliver meget nemmere hurtigt at grine, af at det tager sig selv så frygteligt seriøst.

At lege ‘klæd ud’

Det blev meget nemmere at grine, når det ville lege alle de roller det kendte. Præcis som da jeg var lille og legede “klæd-ud”, sådan tog egoet også forskellige roller på; Tudefjæs, Skrappe Mor, Kontrollanten… Det er bare noget nemmere, at se det sjove i udklædningen når jeg havde forstået at ingen af rollerne virkelig var mig. Og dem jeg ikke kunne lide at være i, dem kunne jeg lade være med at lege igen.

I det øjeblik egoet bliver set for hvad det er, noget som altså i virkeligheden er intet, så bliver det legende morsomt at gå på opdagelse i det. Og resten af verden omkring mig, er en del af min leg. Alle spejler noget som egoet i mig enten reagerer på eller ej. Hvis jeg reagerer, så kan jeg undersøge hvad det drejer sig om og så kan jeg lære mig selv endnu bedre at kende, så jeg kan blive endnu mere fri. Alt i livet bliver til en vindersituation.

Alle andres egoer bliver ligesom mit eget, noget meget morsomt at observere. Alle er mine lærere. Alle viser mig gennem dem de er, hvem jeg er. Og skønheden blæser mig omkuld. Stramme munde, smalle øjne, vrede ord, intet er smukkere, for alt viser mig hvor jeg selv er sådan og alt er selvoptaget ego, som bare er så gavmildt at blive ved med at give mig noget at le af.

Verden bliver fyldt med zen buddhistiske supermodeller. Alle er lige der hvor de skal være lige nu. Sådan som jeg også er. Alt er læring og alt er en gave. Alt er skønhed, det kan ikke være andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.