Alt er ikke dit

Nogle dage er det svært at komme rigtig i omdrejninger. Man kan føle sig tung, trist, deprimeret, irritabel og bare små-træt af livet. Hvis du har sådanne dage, hvilket er helt almindeligt, så husk at det ikke er dig. At det ikke er dig, som er ked af det. Du er sjæl og sjæl kan ikke være sorgfuld. Sjæl er bare. Det er egoet som af forskellige årsager er trist, men det er ikke dig.

Man kan have dage hvor man er trist, fordi man har brugt sig selv og sin energi for meget. Hold øje med dig selv og lær at se hvornår det er du har dage, hvor du er ligeglad med at solen skinner. For du har ligesom en grundtristhed i dig selv. Er det når du har spist en masse sukker dagen før? Når du har motioneret for meget? Været sammen med for mange mennesker? Gået for sent i seng? Talt for meget i telefon? Drukket 2 flasker vin aftenen før? Lær dig selv rigtig godt at kende, så du kan passe på din energi som den bedste mor i verden.

Din energi kan både være lav, og derfor bliver du trist, fordi du selv har overskredet dine egne grænser. Måske med tanken om at komme andre i møde, eller også fordi du bare ikke kunne slippe Netflix og Haribo og kom i seng kl.04.00. Men du skal også være klar over, at du kan have samlet noget op hos andre. En følelse som ikke er din, men som har hæftet sig på dig, og nu føler du det som om det var din egen.

Du kan tage til fest og have det rigtig godt, være i dig selv, rolig og glad hele aftenen. På vej hjem bliver du pludselig meget ked af det. Du mister lysten til livet, alt virker meningsløst og du føler dig meget lav i energi. Du skal vide at det ikke behøver være dit. Du kan sagtens have samlet noget op hos en anden i selskabet. Også selvom resten af selskabet virkede glade og tilfredse, alle kan have alt muligt med, alle mulige steder fra, som smitter energetisk.

Så hvordan undgår man at blive en paranoid huleboer med den viden? Det gør man for det første, ved at være bevidst om det. Så er det meget nemmere at børste den triste følelse af sig igen. Læg mærke til den og mærk hvor den kommer fra. Er du rent faktisk blevet virkelig ked af dit liv i løbet af aftenen? Er der faktisk en masse du gerne vil ændre? Så tag ansvar for det og tak for at den triste følelse viste dig det. Men hvis du egentligt er glad og tilfreds, så se på følelsen som vand der skyller ind over en sten. Lad den glide af dig igen og lad dig tørre i solens stråler og kom tilbage til dit center.

Hvis du har en dag hvor du er trist, så pas rigtig godt på dig selv. Bliv hjemme, tus rundt og lad være med at kontakte nogen. Hold dig i dig selv. Drik masser af vand. Spis en masse grøntsager, Træk vejret dybt mange gange. Gå en tur i naturen. Gør de ting som du ved nærer dig. Om det så er at nusse din hund, bage pandekager til ungerne, hygge med dem i sofaen eller ligge stille i din seng og stirre ud i luften.

Lad tristheden vise dig, at det er tid til en dag hvor du restituerer. Lad tristheden vise dig, at du skal have samlet dit energetiske felt omkring dig igen. Gør det på måder som er allerbedst for dig. Gå tidligt i seng og lad være med at øse tristheden ud over dine omgivelser. Se på tristheden for hvad den er, et barometer på at du trænger til en dag i ro og ikke andet. Du er ikke tristheden. Du er en sten i strålende solskin. Som det nogle gange regner på, men du tørrer igen, når bare du ligger stille og er dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.