Æret være egoet!

Siden jeg begyndte at bruge The Work som selvudviklingsredskab, så er jeg simpelthen blevet så vild med egoet. Ikke kun i mig selv, men også i alle andre. Det opfører sig totalt skørt, irrationelt som bare pokker, helt vildt syret og surrealistisk og næsten intet af det som det gør, giver ægte og sand mening.

Jeg har tidligere brugt andre selvudviklingsredskaber. Været på kurser hvor ego-bashing var et punkt på dagsordenen og jeg har deltaget i shamanistiske ceremonier, hvor vi har drukket ayahuasca. Jeg har set virkelig alvorligt på mit ego i de sammenhænge. Det har alt sammen været helt fantastisk og intet af det ville jeg være foruden.

Men The Work har gjort, at jeg nu i endnu højere grad kan grine af egoet, slet ikke på en kynisk og latterliggørende måde, men på en hjertelig og kærlig måde. For egoet er altså simpelthen så skørt og fjollet og det skriver jeg med den venligste stemme.

Det er næsten som om, at jo mere jeg spotter egoet, jo mere insisterende bliver jeg på at være venlig og smilende overfor det. Også når jeg møder det i andre. Der er ingen medlidenhed med egoet, for medlidenhed er en nedladende følelse i mig. Der er ægte omsorg og en kæmpe forståelse for det. Der er smil og latter til egoet, som jeg møder med kram og kærlighed.

Egoet er en illusion

Egoet er ikke min fjende. Hvordan kan noget som i virkeligheden ikke eksisterer og som aldrig kan være mig eller være ægte, være min fjende.

Egoet er en konstruktion, for at jeg og vi og os, kunne vokse op her på jorden. Det er en vidunderlig tjener. Det er barnet i mig, det er min lillesøster, min lillebror. Det har hjulpet mig med at overleve, indtil jeg blev voksen og selv begyndte at kunne tage over.

Mit ego gør skøre ting. Det får min krop til at rødme. Det skaber svedige hænder. Hjertebanken. Varme i kinderne. Og jeg ler og ler, af at jeg sidder her i min krop og mærker det hele. Egoet giver mig alle de her sjove oplevelser. En tudetur midt på en eftermiddag. Irritation på min teenagesøn. Frygt for fremtiden. Alt det får jeg lov til at opleve. Alt det der hører til at være menneske.

Og alt det som giver for meget uro, som ikke er til at slippe igen med latter og en rystetur, det laver jeg The Work på og hver gang kommer jeg til et sted med venlighed overfor mig selv og alle andre. Hver gang ender jeg med milde og bløde øjne, på det der før var noget der nev og måske endda skabte smerte i mig.

Ernest kommer til Aarhus igen. Det gør han i november i år. Du kan læse mere på Ernests hjemmeside lige her.

Jeg glæder mig allerede helt vildt. Det bobler i maven på mig, over at blive endnu bedre til at holde af egoet. For i den holden af, er der opstået en frihed, til at jeg så ellers bare kan være mig. Og det er helt vidunderligt. Tænk sig, at kunne være sig selv uden skam. Det er en rimelig ubeskrivelig og vild følelse. Men den kan virkelig anbefales! Håber vi ses i november i Aarhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.