Første skridt i at begynde at tage kraften tilbage i dig selv, tage den tilbage fra egoet og andre du måtte have uddelegeret den til, det er at forstå at det at lytte på intuitionen ikke er en kompliceret affære. Hvis noget virker rigtigt og så samtidig er let og totalt oplagt, så er det naturligvis fordi det er rigtigt. At det ikke må være let er en helt tosset tanke.

Det er ikke meningen at tingene skal være bøvlede. Det er ikke meningen at vi skal kæmpe. Det er slet ikke meningen at åndelig eller spirituel udvikling, skal være så kompliceret at det kun er for de få udvalgte. Tænk over det. Det giver ingen mening overhovedet, at det skulle være sådan.

Så gad vide hvem det er der har fundet på at åndelig udvikling skulle være en svær og tung affære? Gade vide hvem det er der har bildt os ind, at det at lytte på intuitionen, kræver mange års stilhed i en grotte i Tibet? Det er bare egoet. Ikke andet. Egoet er naturligvis ikke interesseret i at vi begynder at stole på vores intuition, for så dør egoet stille og roligt og det er det mildest talt ikke pjattet med.

Så nu ved du det. Egoet vil selvfølgelig gøre hvad det kan for at spænde ben for at du ikke begynder at stole på intuitionen. Hvilket også inkluderer at fortælle os, at alt i den her genre med intuition, spiritualitet og åndelighed er svært og for de særligt indviede. Det er selvfølgelig ikke sandt.

Det næste du så skal vide, det er at intuitionens beskeder til dig, de kommer ikke pakket ind i kryptiske billeder, i mystiske fornemmelser eller følelser du ikke kan regne ud. Intuitionen er lige ud af landevejen, det er altid egoet der prøver at gøre tingene komplicerede ved at skrive for og imod lister, vente på det ene og det andet tegn, og tolke og tolke i banaliteter i det uendelige.

Hvis vi accepterer at der er en kraft her, lad os kalde den kraft for det Guddommelige (du bestemmer helt selv hvad den kraft hedder for dig), hvorfor i alverden skulle den så gøre det så svært for os at komme i kontakt med den del af os, som er en del af den? Det giver ingen mening.

Det er kun egoet der kan komme op med den form for logik som slet ikke er logisk. Intuitionens sprog er derimod sådan helt goddaw-jysk-logisk. Ikke mærkelig kryptisk som egoet har bildt os ind. Tingene er ikke svære her. De er lige ud af landevejen, det gælder altså også for spiritualitet.

Men i forhold til beslutninger. For det første, så lad være med at gå og diskutere i dig selv, hvad du skal gøre. Det er kun egoet der vil det. Lad os sige at du lige nu ikke ved, hvad I skal have til aftensmad i dag. Så du går og taler lidt frem og tilbage med dig selv om det, måske går du det meste af dagen og har en samtale i dit hoved om det. Måske spørger du kollegaer til råds, laver et opslag på Facebook, bruger tid på at søge efter opskrifter på nettet.

En anden og meget mindre energikrævende måde at løse det på, er at lade være med at tænke på det. Lad være med overhovedet at skænke den aftensmad en tanke. Når du så skal ud at handle, så stoler du på at det I skal spise, det er det du køber. På intet tidspunkt har du diskuteret det med dig selv, eller andre. Du har haft din hjerne fri til at gøre alle mulige andre ting hele dagen. Og lige inden du fik fri, så du et opslag på FB med en pastaret som du hurtigt noterer dig, eller der kører en lastbil med rugbrød forbi dig på vej ud, eller i Brugsen ser du nogle meget smukke grøntsager du ikke kan stå for. Og så gør du bare det. Spiser noget pasta, rugbrød, grøntsager.

Du tager altså beslutningen når du tager beslutningen. I skal nok få aftensmad. Den bliver ikke bedre af at du går i panik over den hver dag. Og hvis der går en uge hvor I spiser rugbrød med avokado, så sker der for det første intet ved det og for det andet, så styrker du kontakten med intuitionen, ved at lade være med at mindfucke dig selv med egoet. Efter den uge med rugbrød, så kan du være ret sikker på at der begynder at poppe opskrifter op i dit hoved, helt af sig selv og så bliver det dem du handler ind til.

Alle de spekulationer som egoet begiver sig ud i hver eneste dag, de blokerer for intuitionen. Tankerne skal ikke stoppes, men se bare på dem og giv slip. Det er dig der bestemmer, selvom jeg godt ved at det ikke altid mærkes sådan. Men du bestemmer om du vil se på en tanke og sige: Halløj aftensmadsbekymring, du får lige lov til at gå ud og spise pandekager, mens jeg nyder mit arbejde og joker med min kollega. Når det er tid til at jeg skal handle ind, så stoler jeg på at jeg har fået den nødvendige information, så jeg til den tid ved hvad jeg skal købe.

Aftensmadseksemplet er naturligvis meget forenklet. Er der noget i dit liv, som du går og bruger krudt på at tænke på, så skriv endelig til mig herunder i kommentarsporet. Det er ikke svært at bruge intuitionen, men det kan sagtens kræve at vi lige vender tingene lidt på hovedet nogle gange og det vil jeg gerne hjælpe dig med hvis jeg kan.

Er du interesseret i at vide mere om hvordan du skelner mellem egoet og intuitionen, så kan du få min guide til netop det emne, ganske gratis. Bare skriv dig op her.