Hvis jeg støder på ting i mig selv, som jeg kan mærke at det her får jeg nok brug for lidt hjælp udefra til at se på, ting jeg gerne vil arbejde igennem i mig selv og hvor det vil være rigtig fint at få en anden persons energi sat på, så begynder jeg at mærke ind i, hvem det er som kunne hjælpe mig.

Når jeg finder en som virker som den rigtige, så mærker jeg igen og igen. Venter på tegn og studerer nøje om der er noget som helst i den person eller det personen arbejder med, som ikke føles rart i mig. Hvis der er det mindste, så sætter jeg personen på pause mens jeg kigger videre. Måske opdager jeg så at det der ikke føltes rart i den anden, det havde noget med mig selv at gøre og at det kan være at jeg ubevidst er bange for at rykke mig. Men som regel, så bliver jeg på en eller anden måde, efter lidt tid bekræftet i, at det var rigtigt at det ikke lige var den person der skulle hjælpe mig.

Jeg er meget omhyggelig med at vælge dem jeg vil arbejde med, når det kommer til at arbejde med udvikling i mig selv. Det er ikke fordi jeg er arrogant omkring det, men jeg gider ikke noget pis. Når der er noget jeg gerne vil arbejde igennem i mig selv, så smøger jeg ærmerne op og forventer at personen jeg har valgt at give penge for at hjælpe mig, går til opgaven med samme mod og “no bullshit” attitude som jeg selv gør. Andre kan have brug for at vælge andre slags hjælpere, der måske går blidere og langsommere til værks og det er også rigtig fint. Vi er alle sammen forskellige.

Hvis jeg mærker noget der minder om ego-træk i den person jeg kontakter eller undersøger om de skal hjælpe mig, så er jeg hurtigt videre. Når jeg har brug for hjælp, så har jeg ingen interesse i at skulle være nødt til at forholde mig til et andet menneskes usikkerheder, der kan give sig udslag i fx hovmod, irritation, misundelse, griskhed, lyst. Listen er lang over mildest talt ret kedelige karaktertræk man skulle mene de fleste hjælpere måtte have arbejdet igennem i sig selv. Det er desværre ikke altid tilfældet, så mærk godt efter i maven, hvis du ligesom mig også bare gerne vil arbejde med dine egne ting, uden at være nødt til at skulle forholde dig til en andens lort også. Det er ikke det du betaler dem for og det er meget okay at gøre opmærksom på det.

Nogle gange går det meget hurtigt med at vælge en hjælper. Så kan jeg mærke lige med det samme at det her er rigtigt. Andre gange kan jeg være meget længe om at vælge, flere år kan jeg nogle gange se nogen an.

Med hjælpere, så mener jeg ikke kun behandlere af forskellig art. Men det er naturligvis oplagt at det kan være forskellig typer kropsbehandling, eller forskellige måder at arbejde med psyken, altså selvudvikling, som er det der skal til for at jeg kan arbejde noget i mig selv igennem. Andre gange er det en form for motion, en dans, et kursus, meditationsgrupper af forskellig slags. Og andre gange igen, så er hjælperen ikke en jeg forventer.

Det kan være en ven eller veninde, et familiemedlem, hvor man kan mærke at lige her, lige nu, her kan jeg åbne op omkring den her ting i mig. Lige nu er energien rigtig og ens ven eller familie, siger lige præcis de helt rigtige ord, som gør at man kan rykke sig. Man får en anden vinkel på det man er kørt fast i og man kan tage skridtet videre.

Der er masser af hjælp til os, hele tiden. Alle vegne. Vi skal bare åbne os for den, lade os guide af vores intuition og turde være ærlige både overfor hvordan vi selv har det og hvordan det føles i andre. Det er virkelig vigtigt at lære sig selv rigtig godt at kende og at rydde op i sig selv. Rigtig god fornøjelse, det er en vidunderlig rejse.